×
Your cart is empty.
Aby v nás žili dobré baktérie
4. februára 2015 Wordbajan Wordpress

Aby v nás žili dobré baktérie

Posted in Blog

Aby v nás žili dobré baktérie

Mlieko je vzácna potravina. Takto to vravia odborníci. Tí skutoční. Tí, ktorí vedia, že mlieko nezahlieňuje a nie je to ani nápoj iba pre teľatá. Povedia vám, že by sme mlieko skutočne nemali zatracovať, lebo sa pripravujeme o dôležité živiny, vitamíny alebo aj tuky. Aj tie totiž potrebujeme, aj keď si to nechceme priznať… J Mlieko ešte ako-tak pijú ženy. U mužov je to jav skôr zriedkavý, a pritom vápnik, ktorý sa z mlieka výborne vstrebáva, zrýchľuje pohyb spermií! Preto treba túto správu medzi mužmi rozšíriť a mlieko svojim partnerom pravidelne servírovať. Veď, ako sa hovorí, nielen chlebom je človek živý…

Jasné, nie každému sadne len tak si vypiť mlieko. Našťastie sú na svete aj mnohé iné výrobky, ktorými do seba ten vápnik a tie vitamíny dostaneme. Kyslo-mliečne probiotické nápoje sú napríklad dobrým tipom… Alebo kefír. Kefír je taký zázrak, ktorý si môžu dať aj tí, čo na mlieko zvyčajne povedia: „Nie, ďakujem, mlieko nemôžem.“ Kefír je totiž vhodný aj pre ľudí s laktózovou intoleranicou. V kefíre sa zišlo toľko dobrých baktérií ako málokde inde. Pomôžu vám s pliagou v črevách, odstránia rôzne patogény. Celkom dobre vás to dokáže detoxikovať. Ak chceme byť zdraví, treba si najprv upratať v tráviacom trakte. Tam sú totiž korene celej našej imunity. Kefír je na to upratovanie ako stvorený. Nepredstaviteľne zvyšuje výkonnosť nášho imunitného systému a tak sa jeho pôsobením bránime všemožným vírusom či baktériám. Pochopiteľne, že po jeho konzumácii netrpíme zápchou, čo však takisto môže byť našim cieľom a zámerom. Niekto si ho vyrába aj doma, ak si zoženie kefírové zrná. Tie potom žijú svojim životom kdesi v miske a aby prežili čo najdlhšie, musia sa zalievať mliekom.

Možno jednoduchšie je teda čerstvý kefír kúpiť. A vypiť. Lebo iba tak máte zaručený prílev pozitívnych probiotických baktérií. Chceme mať predsa silnú imunitu, no nie? A nech to znie akokoľvek neuveriteľne, kefír je jedným z najdôležitejších pilierov na posilnenie našej odolnosti voči chorobám.