×
Your cart is empty.
Kyslomliečni pomocníci
13. apríla 2015 Wordbajan Wordpress

Kyslomliečni pomocníci

Posted in Blog

Kyslomliečni pomocníci

Na imunitu

Spomedzi všetkých priaznivých vplyvov, ktoré nám tieto výrobky v našom organizme poskytujú, spomeniem snáď jednu z najdôležitejších. Podporu imunity. Najväčšia časť imunitného systému je skrytá v tráviacom trakte, v ktorom nájdu svoje uplatnenie práve kvalitné mliečne baktérie. A takto nás vedia ochrániť pred rôznymi vírusovými ochoreniami. V zažívacom trakte má dospelý človek viac než kilo baktérií, ktoré priebežne vylučuje a prijíma.

Dobré malé mikroorganizmy

Kyslomliečne výrobky sa odlišujú druhom baktérií, ktorý sa v nich nachádza. Jedno však majú spoločné. Pomáhajú nám. Sú bohatým zdrojom plnohodnotných bielkovín, vitamínov, vápnika, fosforu a patrí im nepochybne jedno z popredných miest medzi výrobkami z mlieka. Pri liečbe antibiotikami by mali byť samozrejmosťou. Prirodzene posilnia našu obranyschopnosť a dokonca ich znášajú aj ľudia s neznášanlivosťou mlieka. Tie s nižším obsahom tuku vedia prispieť aj k zníženiu cholesterolu.

Na náladu

Viacerí odborníci sa zhodli v tom, že tieto výrobky nám zlepšia náladu, utlmia depresiu alebo oddialia starnutie. Vždy lepšia možnosť, ako každý žiaľ zapíjať alkoholom, čo poviete? Pravidelná konzumácia sa môže odraziť aj na krajšej pleti a celkovej kondícii. U detí nehrozí nafukovanie, práve naopak, tento problém dokážu takéto výrobky vyriešiť.

Vyberajte…

Tak pri najbližšej návšteve potravín určite chladiaci box s kyslomliečnymi produktmi neobíďte. Melina pre vás vyrába z tejto skupiny napríklad čerstvý kefír alebo cmar. Pre mlsnejšie jazýčky aj dochutený. Vyberte si nápoj jahodový, stracciatellový alebo s chuťou pečeného jablka. Vášmu zdraviu, kondícii a dokonca aj kráse tým iba prospejete.