×
Your cart is empty.
Tvaroh vás zasýti
26. júna 2015 Wordbajan Wordpress

Tvaroh vás zasýti

Posted in Blog

Tvaroh vás zasýti

Doprajme si viac bielkovín

Čo tak tvaroh? Vôbec pri tom nemyslíme na moravské koláče ani na žiadne zákusky. Kúpte si tvaroh len tak, na jedenie. Tvaroh má totiž v sebe obrovské množstvo bielkovín, ktoré vás nadlho nasýtia. Dokonca 3 alebo až 4-krát viac ako jogurt. Vďačné vám teda budú vaše svaly, obzvlášť po športovaní. Takisto urobíte dobre aj zubom, nechtom, kostiam, nakoľko si doplníte nemalé množstvo vápnika.

Nízkotučný, plnotučný…??

Tvaroh je všeobecne vhodný aj pri diétach. Rôznych. Od tých chudnúcich až po tie, ktoré majú šetriť naše orgány, ako pečeň, žlčník, žalúdok… Obsah tuku v tvarohu závisí od stupňa odstredenia. Čím viac odstredíte, tým viac látok potečie dole výlevkou. Ale, pochopiteľne, aj nízkotučné tvarohy majú svoje opodstatnenie a chuť pritom zostáva rovnaká. Jemná. Farba biela, vôňa príjemná. Také sú tvarohy Melina.
Ten nízkotučný si dávajte, ak potrebujete zhodiť. Urobte si z neho nátierku, primiešajte nejaké bylinky, pažítku, jogurt na zjemnenie, prípadne cibuľu a je to. Pokojne ho však môžete jesť len tak, samotný, napr. na večeru. Tvaroh má totiž v sebe bielkovinu zvanú kazeín a tá zabezpečí to, že vám cez noc až tak nevytrávi. Jeho vstrebávanie prebieha pomalšie a teda nie ste po ňom ihneď hladní. Ak športujete, tvaroh by ste mali jedávať o to viac. Pomôže nielen zregenerovať svaly po tréningu, ale prospeje aj chudnutiu. Ak sa vám sliny nezbiehajú pri pomyslení na tvaroh samotný, zmiešajte si ho s ovocím, je to dobrá kombinácia.
Tučný tvaroh má oveľa viac energie. Ale ak fyzicky pracujete alebo zbehnete poobede do fitka, dajte si ho. Neuškodí, práveže pomôže. Je ľahko stráviteľný a znova platí – zaplní vám žalúdok a nenechá vás hladnými.

Melina má vonku v predajniach tvaroh polotučný 30%-ný, výborný, roztierateľný extra tučný tvaroh, ale aj tvarohy so zníženým obsahom tuku, len 1,1%. O príjem hodnotných živín máte postarané. Pre ženy dobrá správa. Pomáha aj pleti, udržiava ju sviežu.
Tak čo myslíte? Nájde sa miesto vo vašej chladničke aj pre tvaroh? Snáď áno. Časom zistíte, že to bola dobrá voľba.