Tavený syr s paprikou

Tavený syr s paprikou
30. júna 2015 tomasharcarik
article_375_3

Tavený syr s paprikou

Zloženie:

voda
maslo
syry – 24%
pasterizované mlieko
soľ
stabilizátor: chlorid vápenatý
konzervačná látka: lyzozým z vaječného bielka
bakteriálne kultúry
syridlo
farbivo-karotény
tvaroh
stabilizátory: E1422 a E466, srvátka v prášku, emulgačné soli E452(i), E450 (i), E339 (iii), soľ.

paprika (0,05%)

Obľubujete tavený syr, natretý na čerstvom pečive pri raňajkách, ktoré sa nezaobídu bez kombinácie s rôznou zeleninou? Niekedy sa však môže stať, že sa čerstvá zelenina minie, no vy si už bez nej ani nedokážete vychutnať desiatu či olovrant. Preto je tu jedinečná možnosť zásobiť chladničku taveným syrom s príchuťou papriky, ktorú spoločnosť Melina na pultoch s mliečnymi výrobkami ponúka v 100 g papierovom balení so zelenou etiketou. Kedykoľvek zatúžite po tejto tradičnej slovenskej zelenine, stačí si jednoducho natrieť krajec chleba a vychutnať si jedinečnú krémovú chuť.

Melina tavený syr vyrába z prírodných syrov, mliečnych tukov, bielkovín a samozrejme vody, získanej z tých najčistejších podtatranských končín Spišského regiónu. Veľký význam pri tavení syra zohráva taviaca soľ, vyrobená prevažne na báze polyfosfátov, ktorá plní funkciu emulgátora a tým bráni deštrukcii syrovej hmoty. Práve tie často odrádzajú zákazníkov od konzumácie tavených syrov. Zavrhovať ich však len na základe zlých údajov by bolo trochu pochabé. Obzvlášť preto, že v čase, keď tieto mýty vznikali, neboli k dispozícii výsledky nových vedeckých výskumov, pričom pri výrobe potravín sa používali staré technológie. U každého výrobku možno totiž pri vhodnej konštrukcii údajov preukázať, že v určitom množstve nemusí pre určitých ľudí prinášať len zdravotné pozitíva. Pri dodržaní správneho množstva konzumácie taveného syra s paprikou od Meliny však môžeme tento výrobok označiť za plnohodnotnú zložku každodennej stravy s viacerými nutričnými hodnotami.