Tilsauer

Tilsauer
26. januára 2015 tomasharcarik
article_195_tilsauer

Tilsauer

Zloženie

Pasterizované MLIEKO
Jedlá soľ
Chlorid vápenatý-stabilizátor
Kkonzervačná látka – Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka)
Bakteriálne kultúry
Syridlo
Farbivo – karotény

Obsah tuku v sušine: min 45%

Obsah sušiny: min. 55%

Typ balenia: Voľné

Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom

Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – Obsahuje

Rozsiahle portfólio všetkých syrov sa delí predovšetkým podľa tvrdosti, druhu a konzistencie výrobku. U nás na Slovensku sme zvyknutí rozdeľovať syry najčastejšie na mäkké, tvrdé alebo polotvrdé. Z pomedzi mliečnych produktov tvoria polotvrdé syry vôbec najrozšírenejšiu skupinu. Ich doba zretia, ktorá môže byť časovo veľmi rozdielna (najmenej 3 týždne a maximálne 2 roky), zásadným podielom vplýva na dosiahnutie rozdielu v chuti či samotnej konzistencii.

Spoločnosť Melina má vo svojom repertoári mliečnych výrobkov pripravený taktiež polotvrdý syr tylžského typu. Tento špecifický druh syra uzrel svetlo sveta v Ruskom meste Tylža (dnes Sovietsk), kde ho v polovici 19. storočia vyrobila mladá rodina švajčiarskych prisťahovalcov. Plnotučný prírodný syr Tilsauer je za tých najprísnejších hygienických opatrení vyrábaný z pasterizovaného kravského mlieka vo veľmi čistom podtatranskom prostredí Spišského regiónu. Keďže sa jedná o dosť tučný druh syra, najlepšie sa hodí napríklad k zapekaniu s plátkami zemiakov alebo tiež do rôznych hustých omáčok. Švajčiari tento syr vraj jedia so žitným chlebom a zapíjajú tmavým pivom, pričom odporúčajú ho aj k viacerým druhom červeného vína. Tilsauer Melina ponúka v podobe zabalenej tehly syra o hmotnosti cca 3 kg v izolačne ochrannej atmosfére.