×
Your cart is empty.

Bravčové maste

Filter

Showing all 2 products

View 40 80 All

Sort By
Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets
  • Bravčová masť 200g

    Poznáme ju už celé stáročia, kedy bola masť hlavným zdrojom tuku pri varení a pečení. Na rozdiel od iných tukov na varenie, masť nemá výraznú chuť. Vďaka svojej neutrálnej chuti a vôni sa masť dá použiť v studenej kuchyni, na varenie, pečenie, fritovanie aj vyprážanie. Bravčová masť pridáva do pokrmov bohatosť a hĺbku chuti. Masť je výnimočná pri pečení pečiva alebo sušienok, a stále častejšie je uprednostňovaná mnohými pekárskymi výrobcami pred rastlinným olejom a maslom. Nie je len chutná, ale aj zdravá, má približne 48% nenasýtených tukov, 40% nasýtených tukov a 12% polynenasýtených tukov. Taktiež obsahuje vitamín D, ktorý sa v našom tele tvorí pod kožou pri pôsobení slnečného žiarenia, môžeme rovnako dobre získať aj konzumáciou masti. Tá obsahuje približne 1 000 IU v jednej lyžici. Vedeli ste, že tuky sú lepším zdrojom energie ako cukry, a preto by mali tvoriť až 35% denného príjmu energie? Vo vybraných predajniach si môžete kúpiť Bravčovú masť  od MELINY a vyskúšať jej skvelú chuť.
  • Sold out

    Bravčová masť 500g

    Živočíšny tuk získaný topením bravčového tuku – slaniny. Obsahuje viac ako 99,75 % tuku a max. 0,25 % vody. Balenie 200g v papierovom obale. Určené pre vyprážanie, dusenie, varenie alebo aj na priamu konzumáciu. Bravčová masť je vďaka vysokému obsahu tuku dnes u väčšiny ľudí, ktorí dodržujú životosprávu, v nemilosti. Existuje za nich náhrada v podobe zdravších rastlinných tukov alebo olejov. Ale taká správne vyškvarená bravčová masť je predsa len nenahraditeľná pochúťka. V kombinácii s čerstvým rascovým chlebom ňou pohrdne len málo kto. Dnes dávame skôr prednosť iným tukom a pokrmom, aby sme nepriberali či nejako si nepoškodili zdravie. Oškvarková masť však oplýva celou radou výhod, ktoré sú opomínané či podceňované. Sadlo je bezvodý tuk a na smaženie sa dokonca hodí lepšie ako maslo, ktoré obsahuje vodu a zvyšky mliečnych bielkovín, z ktorých pri vysokých teplotách vznikajú nie veľmi prospešné látky pre ľudský organizmus. Takýto výživný živočíšny tuk ponúka aj Melina, ktorá získava masť topením kvalitnej bravčovej slaniny. Masť obsahuje viac ako 99,75 % tuku a zanedbateľné množstvo vody, max. 0,25 % vody. Patrí do skupiny jedlých živočíšnych tukov, ktoré spoločne so sacharidmi a bielkovinami tvoria základné živiny potravín. Samozrejme, že by sme to s bravčovou masťou nemali preháňať. Podľa odborníkov sa odporúča 100 g dávka masti denne na dospelého jedinca. Toto množstvo je nášmu zdraviu prospešné a v žiadnom prípade neškodí. Okrem priamej konzumácie je „šmalec“ určený na vyprážanie, dusenie či varenie. Bravčovú masť od Meliny hľadajte v obchodoch v 200 g papierovom obale, ktoré je v tvare kocky ako klasické maslo.