×
Your cart is empty.

Bravčové maste

Filter

Showing all 3 products

View 40 80 All

Sort By
Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets
  • Sold out

    Bravčová masť 200g

    Živočíšny tuk získaný topením bravčového tuku – slaniny. Obsahuje viac ako 99,75 % tuku a max. 0,25 % vody. Balenie 200g v papierovom obale. Určené pre vyprážanie, dusenie, varenie alebo aj na priamu konzumáciu.Bravčová masť je vďaka vysokému obsahu tuku dnes u väčšiny ľudí, ktorí dodržujú životosprávu, v nemilosti. Existuje za nich náhrada v podobe zdravších rastlinných tukov alebo olejov. Ale taká správne vyškvarená bravčová masť je predsa len nenahraditeľná pochúťka. V kombinácii s čerstvým rascovým chlebom ňou pohrdne len málo kto. Dnes dávame skôr prednosť iným tukom a pokrmom, aby sme nepriberali či nejako si nepoškodili zdravie. Oškvarková masť však oplýva celou radou výhod, ktoré sú opomínané či podceňované. Sadlo je bezvodý tuk a na smaženie sa dokonca hodí lepšie ako maslo, ktoré obsahuje vodu a zvyšky mliečnych bielkovín, z ktorých pri vysokých teplotách vznikajú nie veľmi prospešné látky pre ľudský organizmus.Takýto výživný živočíšny tuk ponúka aj Melina, ktorá získava masť topením kvalitnej bravčovej slaniny. Masť obsahuje viac ako 99,75 % tuku a zanedbateľné množstvo vody, max. 0,25 % vody. Patrí do skupiny jedlých živočíšnych tukov, ktoré spoločne so sacharidmi a bielkovinami tvoria základné živiny potravín. Samozrejme, že by sme to s bravčovou masťou nemali preháňať. Podľa odborníkov sa odporúča 100 g dávka masti denne na dospelého jedinca. Toto množstvo je nášmu zdraviu prospešné a v žiadnom prípade neškodí. Okrem priamej konzumácie je „šmalec“ určený na vyprážanie, dusenie či varenie. Bravčovú masť od Meliny hľadajte v obchodoch v 200 g papierovom obale, ktoré je v tvare kocky ako klasické maslo.
  • Sold out

    Bravčová masť so škvarkami a cibuľou 200g

     
    Živočíšny tuk získaný topením bravčového tuku -slaniny. Obsahuje viac ako 90 % tuku a max. 2 % vody. S cieľom vylepšiť chuť je masť obohatená o oškvarky a cibuľu, ktoré tvoria asi 8% produktu. Výrobok je určený na priamu spotrebu v nespracovanej forme. Balenie 200g.Možno to pre vás bude zarážajúce, ale svojim zložením sa bravčová masť podobá veľmi výživnému olivovému oleju. 100 gramov oškvarkovej masti totiž obsahuje približne 41% nasýtených mastných kyselín, 58% nenasýtených mastných kyselín a 10% polynenasýtených mastných kyselín. V 100 g kvalitnej masti nájdete len 0,7 g cholesterolu! Navyše vedci po rozsiahlych výskumoch zistili, že cholesterol obsiahnutý v živočíšnych tukoch nemá tak výrazný význam pre rozvoj cholesterolu v krvi človeka, ako si takmer všetci ľudia myslia.Bravčovú masť nájdete v predajniach aj od podtatranskej spoločnosti Melina, ktorú ponúka v kombinácii so škvarkami a cibuľou, obsiahnutých v produkte 8 %. Vo výrobku sa nachádza viac ako 90 % tuku a max. 2 % vody. V tradičnej slovenskej kuchyni používame bravčovú masť väčšinou na vyprážanie, fritovanie, varenie či pečenie.„Šmalec“ od Meliny s príchuťou škvariek a cibule je prioritne určený na priamu konzumáciu s obľúbeným pečivom. Moderná medicína dnes už aktívne vyvracia mýtus, že konzumácia bravčovej masti nám škodí. Vedci zistili, že cholesterol obsiahnutý v živočíšnych tukoch nemá tak výrazný vplyv na hladinu cholesterolu v krvi človeka, ako sa pôvodne predpokladalo. Nebojte sa preto už viac vychutnávať masť na raňajky, desiatu či olovrant. Bravčová masť so škvarkami a cibuľou od Meliny je zabalená do plastového, 200 g kelímku s čiernou etiketou.
  • Sold out

    Bravčová masť 500g

     
    Jedlý živočíšny tuk.Zloženie: Bravčová škvarená masťĎalšie informácie: Uchovajte pri teplote od -2°C do 8°C. Chráňte pred svetlom. Hmotnosť: 500g V ponuke máme aj bravčovú masť 200g a bravčovú masť so škvarkami a cibuľou 200g.V tradičnej slovenskej kuchyni sa na prípravu jedál po stáročia používala bravčová masť, v menšom rozsahu masť husacia či kačacia. Po mäse bola oškvarková masť pre svoju vysokú kalorickú hodnotu a všestranné využitie v kuchyni najdôležitejším produktom domácej zabíjačky našich starých rodičov. Každý gurmán nám dá iste za pravdu, že spenená čerstvá cibuľa na oleji nikdy nedosiahne kvalitu tej na pravej bravčovej masti.Aj vďaka mliekarenskej spoločnosti Melina si dnes môžete poľahky dopriať slasť v podobe kvalitnej škvarenej masti v praktickom, 500 g balení. Plastové vedierko si dokážete kedykoľvek vytiahnuť z chladničky, jednoducho otvoriť a začať vychutnávať masť v kombinácii s rôznymi klasickými jedlami. Používanie bravčovej masti je najvhodnejšie na úpravu potravín pri využívaní vysokých teplôt.Masť v minulosti slúžila prevažne ako dokonalý konzervant pre solené, sušené, varené, pečené či údené mäso. Okrem toho možno predpokladať, že bola vôbec prvou nátierkou na chlieb. A čerstvé pečivo na povrchu natreté so „šmalcom“, posypaným s čerstvo nasekanou pažítkou, nedokážu ani dnes mnohí z nás odolať. Jedlý živočíšny tuk, prezlečený do bravčovej masti od Meliny, je tak tým správnym prírodným tukom pri obohacovaní každodennej stravy.