×
Your cart is empty.

Mliečne výrobky

Filter

Showing all 2 products

View 40 80 All

Sort By
Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets
  • Sold out

    Cmar NATUR

    Odborníci na výživu odporúčajú ľuďom pravidelne konzumovať potraviny na báze zakýsaného mlieka. Na mysli majú predovšetkým kyslomliečne nápoje a jogurty obsahujúce prospešné probiotické baktérie, ktoré osídľujú hrubé črevo a priaznivo tak pôsobia na zažívací trakt či imunitu celého organizmu. Jedným z najprospešnejších kyslo mliečnych výrobkov je odjakživa cmar, ktorý má nezastupiteľné miesto v každodennej výžive mnohých ľudí.Blahodarný nápoj nesmie samozrejme chýbať ani na pultoch spoločnosti Malina, ktorá v Spišskom regióne pod Tatrami pracuje s kvalitným kravským mliekom za tých najprísnejších hygienických opatrení. Pri výrobe tohto tradičného cmaru sa používajú špecifické mikroorganizmy a to prevažne kyslomliečne baktérie. Vyrába sa na moderných technologických linkách, čo zapríčiňuje napríklad dlhú dobu spotreby, pričom si zachováva vysoký počet živých mikroorganizmov. Cmar obsahuje vitamín A, vitamín C a rad vitamínov skupiny B, vrátane tiamínu, riboflavínu, niacínu a kyselinu pantoténovú. Okrem toho obsahuje konjugovanú kyselinu linolovú, ktorá je mimoriadne účinnou látkou v boji proti rakovine. Nápoj tiež obsahuje mnoho základných a stopových prvkov, vrátane železa, horčíka, fosforu, draslíka či zinku. Cmar účinne zaženie smäd a tiež dodá telu na nejaký čas energiu, aj preto ho osobní tréneri odporúčajú konzumovať po tréningu. Tradičný cmar bez príchute od Meliny je zabalený v tetrapacku s praktickým uzáverom, ktorá sa predáva o veľkosti objemu 1l.
  • Sold out

    Kefír

    Sortiment kyslomliečnych výrobkov je veľmi široký. Výhodou takýchto výrobkov, ktoré si ľudia vážia už po stáročia, je okrem obsahu vápnika, fosforu, vitamínov A, D, B či kvalitných bielkovín, tiež ich lepšia stráviteľnosť v porovnaní s mliekom. Baktérie čiastočne štiepia mliečny cukor, z ktorého majú niektorí ľudia zažívacie ťažkosti. A čo je tiež veľmi dôležité, dokážu osídliť náš tráviaci trakt spôsobom, ktorý potláča rozvoj nežiadúcich baktérií. Jedným z najefektívnejších pomocníkov pri ťažkostiach s trávením je kefír, ktorý ošetrí vašu črevnú mikroflóru a zharmonizuje tráviaci trakt.Podtatranská spoločnosť Melina na svojich pultoch ponúka blahodarný kefír, ktorý si ľudia pripravovali už pred vyše 5000 rokmi. Kefírová kultúra pochádza jednak z kaukazských hôr a tiež z opátstva v Tibete, kde sa vyskytujú kefírové zrná nazývané Tibetská huba. Pravidelné pitie kefíru od Meliny pomáha proti chronickej únave, pričom zmierňuje vplyvy stresu na organizmus, upokojuje nervovú sústavu a napomáha regenerácii buniek. Okrem toho má silné antibakteriálne a antifungálne účinky. Veľmi priaznivo vplýva aj na pevnosť kostí. Vitamín K2 sa totiž stará o to, aby vápnik putoval do kostí a zubov a nie tam kam nepatrí (mäkké tkanivá, cievy). Je veľmi dobre stráviteľný aj pre tých, čo sú relatívne citliví na laktózu. Toto predstavuje vlastne aj hlavný dôvod, prečo ide o jednu z top probiotických potravín, ktorú človek do seba môže dať. Je plný prospešných baktérií, ktoré, keď sa v čreve udomácnia, majú veľmi pozitívny efekt na celkové zdravie či dokonca aj náladu.