×
Your cart is empty.

Prírodné syry

Filter

Showing all 14 products

View 40 80 All

Sort By
Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets
  • Sold out

    Eidam 250g

    Zloženie: Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Ďalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 315 kcal 16%, Tuk 23,4 g 33%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Obsah tuku v sušine 40%. Obsah sušiny min. 55%. Balenie obsahuje 4 navrhované porcie produktu. Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – Obsahuje O tom, že Holandsko je veľmocou v produkcii najznámejších syrov, dnes iste nikto nepochybuje. Každý milovník dobrého jedla a pitia sa o tom môže presvedčiť pri návšteve tejto malej, no z gastronomického hľadiska veľmi zaujímavej krajiny. Syry rôznych veľkostí, farieb a samozrejme chutí patrí ku koloritu všetkých holandských mestečiek. Najznámejším syrom zo všetkých je okrem Goudy bezpochyby Eidam. Ten si za veľmi krátky čas nielenže dokázal získať všetkých Holanďanov, ale syr patrí medzi absolútnu špičku mliečnych výrobkov na celom svete. Žltý syr, ktorý je väčšinou zabalený do červeného voskového obalu, bol na zámorských plavbách obľúbený už v 14. storočí. Dlho totiž vydržal a nekazil sa. Ani Melina nezaostáva a milovníkom tohto syra ponúka kvalitný výrobok v podobe hranola Eidamu o hmotnosti 400 g. Výberu tých správnych a predovšetkým tradičných ingrediencií venuje spoločnosť náležitú pozornosť, pričom starostlivo volí dodávateľa a kontroluje dodržiavanie všetkých predpísaných noriem, týkajúcich sa prevozu či skladovania. Prírodný, polotvrdý, polotučný syr holandského typu s tenkou kôrou žltej farby na povrchu je vyrábaný z pasterizovaného mlieka, obsahuje 40 % tuku v sušine a v obchodoch ho nájdete v čiernom, tepelne izolovanom balení.
  • Sold out

    Eidam 40%

    Prírodný, polotvrdý, polotučný syr holandského typu s prírodnou tenkou kôrou žltej farby. Obsah tuku v sušine 40%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca. 3kg Zloženie: – pasterizované mlieko – soľ – stabilizátor: chlrid vapenatý – konzervačná látka: lyzozým (z vaječného bielka) – bakteriálne kultúry – syridlo Skladovať pri teplote od +2°C do +8°C.
  • Sold out

    Eidam strúhaný zrejúci syr

    Zloženie: Pasterizované mlieko Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý, bakteriálne kultúry, syridlo, farbivo – karotény Môže obsahovať vaječný bielok Trh s mliečnymi výrobkami ponúka v dnešnej dobe naozaj rozsiahle portfólio najrôznejších druhov syra. Tie sa v dávnych dobá ani zďaleka nepredávali v takom množstve. Syr treba rozumieť ako mliečny výrobok, spracovaný vyzrážaním mliečnej bielkoviny z mlieka pôsobením syridla alebo iných vhodných činidiel, prekýsaním a oddelením podielu srvátky. Medzi azda najznámejší a predovšetkým najobľúbenejší syr určite patrí Eidam, ktorý sa vyrábal už v 14. storočí. Tento syr získal svoj názov od prístavného mestečka Edam na severe Holandska, pričom výroba bola rozvinutá hlavne v provincii Noord Holland, čo je 25 km severne od Amsterdamu. Syr v pomerne rýchlej dobe expandoval do ďalších krajín Európy a následne aj do celého sveta. Dnes sa pripravuje do rôznych podôb a v obchodoch ho môžeme nájsť buď v tvare väčšej či menšej kocky, narezaný na plátky či v podobe taveného eidamu. Spoločnosť Melina obľúbený eidam pripravuje aj vo forme nastrúhaného zrejúceho syra, ktorý pod Tatrami vyrába z kvalitného pasterizovaného mlieka. Eidam od Meliny s obsahom tuku v sušine 40 % sa môže použiť na varenie do viacerých syrových omáčok, v talianskej kuchyni, pri pečení koláčov, ako aj do zemiakových jedál či rôznych mäsových pokrmov. Strúhaný syr nájdete v predajniach v priesvitnom obale s ochrannou atmosférou, ktorý výrobku zabezpečuje požadovanú trvanlivosť.
  • Sold out

    Eidam údený 40%

    Prírodný, polotvrdý, polotučný syr s prírodnou tenkou kôrou s hnedastým nádychom po údení. Obsah tuku v sušine 40%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca 3kg. Údeny syr eidam. Zloženie Pasterizované MLIEKO Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) – konzervačná látka Bakteriálne kultúry Syridlo Skladovať pri teplote od +2°C do +8°C. Text označenia alergénu Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Informácie o alergénoch Mlieko – Obsahuje
  • Sold out

    Emdamer 250g

    Zloženie: Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor chlorid vápenatý Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: karotény Typ balenia: Tepelne utesnené Ďalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 339 kcal 17%, Tuk 26,0 g 37%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Obsah tuku v sušine min. 45 %. Obsah sušiny min. 55 %. Balené v ochrannej atmosfére. Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Informácie o alergénoch: Mlieko – Obsahuje Podľa archeologických poznatkov je syr pravdepodobne tak starý ako ľudská civilizácia! Vynájdenie syra súvisí predovšetkým so zušľachtením divokých zvierat na domáce. Od roku 8000 p. n. l. do roku 3000 p. n. l. ľudstvo postupne prichádzalo v jednotlivých častiach sveta na rôzne mliečne kombinácie, ktoré premieňali do podoby dnešného syra. Presne taký syr, aký poznáme dnes, uzrel svetlo sveta v stredoveku. Ak ľudia chceli, aby sa mlieko prevážané loďou nepokazilo, nalievali ho do rôznych vakov. V týchto vakoch sa mlieko zrazilo, čo bol prvý príznak pre napredovanie výroby syra. V dnešnej dobe ponúka trh s mliečnymi výrobkami širokú paletu tých najrôznejších druhov syra. Jedným z nich je aj syr Emdamer, čo je prírodný syr ementálskeho typu. Tento druh polotvrdého syra ponúka aj podtatranská spoločnosť Melina, ktorá ho predáva v tvare hranola o hmotnosti cca 250 g. Tento Emdamer švajčiarskeho typu je špecifický najmä svojimi veľkými dierami a vyzretou drevnatou chuťou. Ideálne sa hodí ako večerná maškrta servírovaná s vínom v kruhu príjemnej spoločnosti. Okrem iných prísad, akou je napríklad potrebná soľ, je pri výrobe tou najdôležitejšou surovinou jednoznačne pasterizované mlieko. Plnotučný zrejúci syr Emdamer od Meliny, s obsahom tuku 45 %, nájdete v obchodoch zabalený v čiernom, tepelne utesnenom obale.
  • Sold out

    Emdamer 45%

    Prírodný, polotvrdý, plnotučný syr švajčiarskeho typu s typickými oválnymi otvormi. Obsah tuku v sušine 45%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca 3kg. Zloženie: Pasterizované mlieko Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo – beta karotén Ďalšie informácie: Tuk v sušine min. 45%. Obsah sušiny min. 55 %. Odborné výskumy predpokladajú, že už zhruba pred 11 tisíc rokmi vyvinuli ľudia na strednom východe metódu, ako fermentovať mlieko, a vytvoriť tak taviteľný syr či jogurt. Tým sa z lovcov a zberačov stali pastieri, ktorí chovajú zvieratá, aby mali čo jesť. Čerstvé kravské alebo ovčie mlieko piť nemohli, mali po ňom zažívacie ťažkosti, pretože väčšina trpela intoleranciou na laktózu. V priebehu tisícročí sa ale gény ľudí začali meniť a aj vďaka tomu bolo už asi pred 7 tisíc rokmi ľudské telo schopné laktózu bezpečne tráviť. História mliečnych výrobkov je tak badateľne veľmi bohatá, no a aj preto na nás z chladničiek predajní číhajú rôzne druhy syrov. Medzi nimi sa hrdo vypína čoraz obľúbenejší plnotučný syr švajčiarskeho typu emdamer s typickými oválnymi otvormi o veľkosti plodov klasických višní. Pôvodne sa tento syr vyrábal z mlieka na horských lúkach a neskôr aj v nížinách vo Švajčiarsku, v malom mestečku Emme. Dnes sa výroba rozšírila aj do ďalších krajín a tradičný spôsob výroby sa prispôsobil miestnym podmienkam. To však nie je prípad emdamer od Meliny, ktorá v tom najčistejšom prostredí Spišského regiónu vyrába syr na základe tradičných hodnôt. Prírodný, polotvrdý emdamer od Meliny, ktorý obsahuje 45% tuku v sušine, nájdete v obchodoch v podobe 3 kg tehly, zabalenej do priesvitnej fólie, ktorá zabezpečuje produktu dlhšiu trvanlivosť.
  • Sold out

    Gouda 250g

    Zloženie: Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: karotény Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Ďalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 335 kcal 17%, Tuk 27,0 g 39%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 2,5 navrhovanej porcie produktu. Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – Obsahuje Syry sú plnohodnotné potraviny, ktoré obsahujú všetky podstatné časti mlieka, bielkovín a tuku, pričom patria medzi ľahko stráviteľné potraviny. Syr sa vyrába zrážaním mlieka syridlom alebo kyselinou mliečnou. Používa sa mlieko kravské, ovčie alebo kozie. Medzi tie najobľúbenejšie syry sa jednoznačne radí Gouda, na ktorú nezabúda ani podtatranská mliekarenská spoločnosť Melina a na pultoch osvedčených predajní ponúka aj tento druh syra. Gouda vznikla na juhu Holandska v malej dedinke rovnakého mena, ktorá je doteraz považovaná za jednu z najslávnejších syrárskych obcí na svete. Dnes sa predsa tento výnimočný syr vyrába takmer v každej lokalite tejto planéty. Gouda je mimoriadne všestranný syr, ktorý má bohatú, maslovú, ľahko sladkastú chuť či hladkú, krémovú textúru. Takýto čerstvý syr, ktorý Melina vyrába podľa tradičnej receptúry, sa výborne hodí k mnohým klasickým jedlám, pričom najvyšší stupeň svojej chuti a arómy nadobúda po miernom zohriatí či roztavení. Goudu vyrába veľa výrobcov, existuje v rôznych variantoch a tiež má rôzne stupne zrelosti. Tá od Meliny je vyrábaná z pasterizovaného kravského mlieka, pričom obsahuje 48 % tuku v sušine. Prírodný, polomäkký syr Gouda holandského typu s tenkou žltou kôrou si môžete dopriať v podobe 250 g hranola, ktorý sa nachádza v tepelne izolovanom balení čiernej farby.
  • Sold out

    Gouda 48%

    Prírodný, plnotučný, polomäkký syr holandského typu s tenkou žltou kôrou. Obsah tuku v sušine 48%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balanie tehla cca 3kg. Zloženie: Pasterizované MLIEKO Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) – konzervačná látka Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo – beta karotén Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Ďalšie informácie: Tuk v sušine min. 48 %. Obsah sušiny min. 55 %. Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – Obsahuje Syr je potravina, ktoré si ľudstvo pochutnáva už takmer 5 tisíc rokov. Pre európsku kultúru sú syry súčasťou každodennej stravy a niektoré štáty na nich dokonca postavili svoju kulinársku kultúru. Pre mnohých Európanov sú hlavným zdrojom bielkovín a vápnika. Tieto živiny sú nevyhnutné pre rast a rozvoj kostí či zubov. V syre o veľkosti zápalkovej krabičky je približne pätina množstva bielkovín, ktoré potrebuje dospelý človek. Syry obsahujú aj vitamíny A, B2, niacín, B12 a D, navyše aj také minerálne látky ako zinok alebo fosfor. Jedným z najobľúbenejších tradičných syrov je jednoznačne gouda. Aj tento druh syra ponúka Melina na pultoch osvedčených predajní v podobe kvalitného mliečneho výrobku, ktorý vyrába za tých najprísnejších hygienických opatrení. Pravý a nefalšovaný holandský syr gouda sa pozná podľa svojej nezameniteľnej a jedinečnej chuti. Syr bol pomenovaný po meste Gouda, ktoré získalo mestské práva už roku 1272. Vyznačuje sa žltooranžovou farbou, vyrába sa z pasterizovaného kravského mlieka a obsahuje až 48 % tuku v sušine. Má smotanovo jemnú až maslovú chuť s orieškovým nádychom. Vo vyzretejšej podobe má jemne pikantnú chuť. Najčastejšie sa podáva v rôznych predkrmoch, pričom ju môžete použiť na mnohé tradičné chuťovky, zapečené toasty, na pizzu, k zapekanej zelenine alebo na ochutenie syrových omáčok, polievok či k mäsu. Prírodný, plnotučný, polomäkký syr holandského typu od Meliny sa v obchodoch nachádza v podobe 3 kg tehly, ktorá je zabalená vo výrazne červenej fólii s ochrannou atmosférou.
  • Sold out

    Gouda údená 48%

    Prírodný, plnotučný, polomäkký syr s prírodnou tenkou kôrou s hnedastým nádychom po údení. Obsah tuku v sušine 48%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca 3kg. Údený syr gouda Zloženie Pasterizované MLIEKO Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) konzervačná látka Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta – karotén Text označenia alergénu Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Informácie o alergénoch Mlieko – Obsahuje
  • Sold out

    Mozzarella strúhaný nezrejúci syr

    Zloženie: Pasterizované mlieko Soľ Stabilizátor: enzým fosfolipáza, bakteriálne kultúry, syridlo, farbivo – karotény Môže obsahovať vaječný bielok Tí, čo vo veľkom množstve pravidelne konzumujú syry, nám dajú určite za pravdu, že tie talianske patria k tým kvalitnejším a zároveň aj chutnejším. Jeden z najznámejších talianskych syrov, ktorý sa tam dennodenne používa ako tradičná surovina už od dôb stredoveku, je jednoznačne mozzarella. Tento syr však vznikol na základe veľkej náhody. Jeden taliansky syrár zakopol a čerstvý syrový tvaroh mu „nešťastne“ spadol do hrnca s vriacou vodou, ktorá tvaroh premenila na podivnú hrudku syra. Takto mozzarella vôbec po prvý raz uzrela svetlo sveta. V našich reštauráciách i na trhu so syrmi poznáme mozzarellu len nejakých dvadsať rokov. Lahodný syr si však aj za tak krátku dobu dokázal získať v našej kuchyni stabilné a neotrasiteľné miesto. Pôvodne sa začal syr vyrábať z mlieka byvolov, ktoré boli najrozšírenejšie na talianskych pastvinách, no dnes sa pri výrobe mozzarelly využíva kvalitné kravské mlieko. Takto sa syr vyrába aj v Spišskom regióne, kde ho spoločnosť Malina pripravuje v podobe nastrúhaného nezrejúceho syra. Fantázii sa tak pri príprave pokrmov z tohto mliečneho výrobku medze nekladú. Syr mozzarella chutí skvele nielen ako čerstvý výrobok v rôznych zeleninových a cestovinových šalátoch, ale výborne sa hodí predovšetkým do teplej kuchyne. Vynímať sa začne na zapečenej pizzy či roztavený s cestovinami, kedy sa jeho chuťové a aromatické vlohy prejavia najintenzívnejšie. Strúhaný nezrejúci syr mozzarella od Meliny, s obsahom tuku v sušine min. 40 %, hľadajte v obchodoch v priesvitnej fólii s ochrannou atmosférou.
     
  • Sold out

    Plátkový syr Eidam 100g

    Zloženie: Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Ďalšie informácie: Balenie obsahuje 1,5 navrhovanej porcie produktu. Obsah tuku v sušine 40%. Obsah sušiny min. 55%. Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – Obsahuje Doba, kedy pultom v predajniach s mliečnymi výrobkami vládol jedine eidam a kedy iný syr nebol v našich končinách k dispozícii, je dávno preč. Dnes je na kupujúcich v obchodoch pripravená široká paleta najrôznejších druhov syra. Čo sa týka eidamu, tak ten je tiež k dispozícii v rôznych podobách či s rozličnou konzistenciou od firiem, ktoré na trh produkujú veľké množstvo mliečnych výrobkov. Aj preto je dnes náročné nájsť naozaj kvalitný výrobok, ktorý by aspoň z časti spĺňal požiadavky náročného zákazníka. Vyhovieť širokému spektru maškrtníkov mliečnych výrobkov sa už tradične snaží mliečna podtatranská spoločnosť Melina, vďaka ktorej si tak máte možnosť vychutnať unikátny eidam, ktorý inde len tak ľahko nenájdete. Prírodný lisovaný syr, vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka, nielenže výborne chutí, ale obsahuje aj množstvo látok, ktoré pozitívne vplývajú na náš organizmus. Eidam je užitočný predovšetkým pre naše kosti, zuby či nechty, čo je dané najmä bohatým obsahom vápnika. Keďže syr obsahuje len malé množstvo tuku, je vhodný aj pri redukčnej diéte alebo pri kombinácii s fitness výživou. Okrem toho sú pre vás syrové kúsky tohto eidamu nakrájané na výrazne tenšie plátky, ako tomu býva v klasických baleniach s plátkovým syrom. Vďaka tomu sa v jednom 150 g balení nachádza až 3x viac plátkov syra. Extra jemné lahodné plátky eidamu od Meliny nájdete na pultoch obchodov v praktickom balení s ochrannou atmosférou, ktorý udrží syr čerstvý aj dlhšiu dobu po jeho otvorení.
  • Sold out

    Plátkový syr Emdamer 100g

    Prírodný lisovaný syr vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka, balený v ochrannej atmosfére, v opakovane uzatvárateľnom obale, ktorý udrží syr čerstvý aj po jeho otvorení. Obsah tuku v sušine 45%. Plnotučný, zrejúci syr ementálskeho typu. Zloženie Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta-karotén Ďalšie informácie Jedna porcia 100 g obsahuje 339 kcal 17% Tuk 26,0g 37% % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 1,5 navrhovanej porcie produktu. Balené v ochrannej atmosfére. Obsah tuku v sušine 45 %. Obsah sušiny min. 60 %. Text označenia alergénu Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Informácie o alergénoch Vajcia – Obsahuje Mlieko – Obsahuje
  • Sold out

    Plátkový syr Gouda 100g

    Originálny syr sa vyrába tradičným spôsobom podľa špeciálnej receptúry s menším obsahom soli, pričom obsahuje 48 % tuku v sušine. Prírodný lisovaný syr gouda, vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka od Meliny, sa v predajniach pri mliečnych výrobkoch nachádza v opakovane uzatvárateľnom obale, ktorý udrží syr čerstvý aj po jeho otvorení. Zloženie: Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta – karotén Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Ďalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje 335 kcal 17%, Tuk 27,0g 39% odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 1,5 navrhovanej porcie produktu. Balené v ochrannej atmosfére. Obsah tuku v sušine 48%. Obsah sušiny min. 55%. Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje, Mlieko – Obsahuje Syr je odjakživa nezastupiteľnou súčasťou nášho jedálnička. Obsahuje množstvo minerálnych látok a vitamínov. Syry sú žiadané najmä pre vysoký podiel plnohodnotných bielkovín a obsah vápnika. Okrem toho dodávajú do nášho tela i ďalšie cenné látky, ako napríklad fosfor, horčík či vitamíny A, D a B2. Prijatý vápnik sa navyše v našom tele veľmi dobre vstrebáva. Všetkými týmito prospešnými látkami oplýva aj syr Holandského pôvodu s názvom gouda, ktorý Melina ponúka zákazníkom v podobe chutných plátkov. Syr okrem vápnika a ďalších minerálnych látok, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše kosti, má priaznivý vplyv aj na náš telesný metabolizmus. Aj preto lekári odporúčajú konzumovať tento syr v pravidelnom intervale. Plátky goudy nie sú prioritne určené len na čerstvé toasty, výborne sa tiež hodia k červenému vínu pri posedení s priateľmi a ochutnávaní výnimočných delikates. Okrem toho ideálne pasuje do syrových bufetov, pričom na pultoch s maškrtami ako prvé miznú z tanierov. Jemné a lahodné plátky syra sú obľúbené najmä pre ich mierne sladkastú chuť s ľahkou arašidovou arómou.
  • New

    Strúhaná Tehla Melina 2kg

    Zloženie: Pasterizované mlieko Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý, bakteriálne kultúry, syridlo, farbivo – karotény Môže obsahovať vaječný bielok Trh s mliečnymi výrobkami ponúka v dnešnej dobe naozaj rozsiahle portfólio najrôznejších druhov syra. Tie sa v dávnych dobách ani zďaleka nepredávali v takom množstve. Syr treba rozumieť ako mliečny výrobok, spracovaný vyzrážaním mliečnej bielkoviny z mlieka pôsobením syridla alebo iných vhodných činidiel, prekýsaním a oddelením podielu srvátky. Dnes sa syr pripravuje do rôznych podôb a v obchodoch ho môžeme nájsť buď v tvare väčšej či menšej kocky, narezaný na plátky. Obľúbenú Tehlu Melina pripravujeme aj vo forme nastrúhaného zrejúceho syra, ktorý sa pod Tatrami vyrába z kvalitného pasterizovaného mlieka. Tehla od Meliny sa môže použiť na varenie do viacerých syrových omáčok, v talianskej kuchyni, pri pečení koláčov, ako aj do zemiakových jedál či rôznych mäsových pokrmov. Strúhaný syr nájdete v predajniach v priesvitnom obale s ochrannou atmosférou, ktorý výrobku zabezpečuje požadovanú trvanlivosť.