×
Your cart is empty.

Prírodné syry

Filter

Showing all 25 products

View 40 80 All

Sort By
Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets
  • Sold out

    Plátkový syr Gouda 100g

    Originálny syr sa vyrába tradičným spôsobom podľa špeciálnej receptúry s menším obsahom soli, pričom obsahuje 48 % tuku v sušine. Prírodný lisovaný syr gouda, vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka od Meliny, sa v predajniach pri mliečnych výrobkoch nachádza v opakovane uzatvárateľnom obale, ktorý udrží syr čerstvý aj po jeho otvorení.Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta – karoténText označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomĎalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje 335 kcal 17%, Tuk 27,0g 39% odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 1,5 navrhovanej porcie produktu. Balené v ochrannej atmosfére. Obsah tuku v sušine 48%. Obsah sušiny min. 55%.Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje, Mlieko – ObsahujeSyr je odjakživa nezastupiteľnou súčasťou nášho jedálnička. Obsahuje množstvo minerálnych látok a vitamínov. Syry sú žiadané najmä pre vysoký podiel plnohodnotných bielkovín a obsah vápnika. Okrem toho dodávajú do nášho tela i ďalšie cenné látky, ako napríklad fosfor, horčík či vitamíny A, D a B2. Prijatý vápnik sa navyše v našom tele veľmi dobre vstrebáva. Všetkými týmito prospešnými látkami oplýva aj syr Holandského pôvodu s názvom gouda, ktorý Melina ponúka zákazníkom v podobe chutných plátkov.Syr okrem vápnika a ďalších minerálnych látok, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše kosti, má priaznivý vplyv aj na náš telesný metabolizmus. Aj preto lekári odporúčajú konzumovať tento syr v pravidelnom intervale. Plátky goudy nie sú prioritne určené len na čerstvé toasty, výborne sa tiež hodia k červenému vínu pri posedení s priateľmi a ochutnávaní výnimočných delikates. Okrem toho ideálne pasuje do syrových bufetov, pričom na pultoch s maškrtami ako prvé miznú z tanierov. Jemné a lahodné plátky syra sú obľúbené najmä pre ich mierne sladkastú chuť s ľahkou arašidovou arómou.
  • Sold out

    Plátkový syr Ementaler 100g

    Prírodný lisovaný syr vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka, balený v ochrannej atmosfére, v opakovane uzatvárateľnom obale, ktorý udrží syr čerstvý aj po jeho otvorení. Obsah tuku v sušine 45%.Plnotučný, zrejúci syr ementálskeho typu.ZloženiePasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta-karoténĎalšie informácieJedna porcia 100 g obsahuje 339 kcal 17% Tuk 26,0g 37% % odporúčaného denného množstva pre dospelých.Balenie obsahuje 1,5 navrhovanej porcie produktu. Balené v ochrannej atmosfére.Obsah tuku v sušine 45 %. Obsah sušiny min. 60 %.Text označenia alergénuAlergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénochVajcia – Obsahuje Mlieko – Obsahuje
  • Sold out

    Plátkový syr Eidam 150g

    Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry SyridloĎalšie informácie: Balenie obsahuje 1,5 navrhovanej porcie produktu. Obsah tuku v sušine 40%. Obsah sušiny min. 55%.Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujeDoba, kedy pultom v predajniach s mliečnymi výrobkami vládol jedine eidam a kedy iný syr nebol v našich končinách k dispozícii, je dávno preč. Dnes je na kupujúcich v obchodoch pripravená široká paleta najrôznejších druhov syra. Čo sa týka eidamu, tak ten je tiež k dispozícii v rôznych podobách či s rozličnou konzistenciou od firiem, ktoré na trh produkujú veľké množstvo mliečnych výrobkov. Aj preto je dnes náročné nájsť naozaj kvalitný výrobok, ktorý by aspoň z časti spĺňal požiadavky náročného zákazníka.Vyhovieť širokému spektru maškrtníkov mliečnych výrobkov sa už tradične snaží mliečna podtatranská spoločnosť Melina, vďaka ktorej si tak máte možnosť vychutnať unikátny eidam, ktorý inde len tak ľahko nenájdete. Prírodný lisovaný syr, vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka, nielenže výborne chutí, ale obsahuje aj množstvo látok, ktoré pozitívne vplývajú na náš organizmus. Eidam je užitočný predovšetkým pre naše kosti, zuby či nechty, čo je dané najmä bohatým obsahom vápnika. Keďže syr obsahuje len malé množstvo tuku, je vhodný aj pri redukčnej diéte alebo pri kombinácii s fitness výživou. Okrem toho sú pre vás syrové kúsky tohto eidamu nakrájané na výrazne tenšie plátky, ako tomu býva v klasických baleniach s plátkovým syrom. Vďaka tomu sa v jednom 150 g balení nachádza až 3x viac plátkov syra. Extra jemné lahodné plátky eidamu od Meliny nájdete na pultoch obchodov v praktickom balení s ochrannou atmosférou, ktorý udrží syr čerstvý aj dlhšiu dobu po jeho otvorení.
  • Sold out

    Plátkový syr Tilsauer 150g

    Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta – karoténĎalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje 334 kcal 17%, Tuk 26,0g 37% odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 1,5 navrhovanej porcie produktu. Balené v ochrannej atmosfére. Obsah tuku v sušine 45%. Obsah sušiny min. 55%.Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujePlátkové tavené syry sú mladšími príbuznými tavených roztierateľných syrov. Zatiaľ čo sa trojuholníčky a iné tavené syry v rôznych črievkach začali vyrábať na začiatku minulého storočia, plátky sa objavili až v päťdesiatych rokoch s nástupom západného trendu sendvičov a toastov. Na chleba sa nemažú, ale veľmi jednoducho uložia, čomu je prispôsobený aj ich charakteristický štvorcový či okrúhly tvar.Spoločnosť Melina tak nezaháľa a na svojich pultoch ponúka viaceré druhy plátkových syrov, ktoré sú vďaka výrobe, pozostávajúcej z technologicky precíznych krokov, naozajstnými skvostmi popri mnohým mliečnym výrobkom. K netradičným, no čoraz viac obľúbeným syrom, patrí jednoznačne prírodný lisovaný syr Tilsauer, vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Pôvod tohto druhu syra siaha až do 19. storočia, kedy ho istá švajčiarska rodina Westhpalovcov po prvý krát vyrobila. Názov syra sa spája s ruským mestom Tylža (dnes Sovietsk), kde bol tento syr spracovaný do konečnej podoby. Plnotučný zrejúci syr Tilsauer obsahuje 45 % prírodného tuku v sušine, pričom jedna porcia 100 g obsahuje 334 kcal 17% odporúčaného denného množstva pre dospelých. Plátkový syr Tilsauer od Meliny hľadajte v obchodoch v elegantne čiernom balení s ochranou atmosférou, ktoré sa dá navyše opakovane otvárať a uzatvárať, čím je syr čerstvý aj dlhšiu dobu po prvom otvorení.
  • Sold out

    Plátkový syr Gouda + Emdamer 2x125g

    Praktické dvojbalenie dvoch druhov prírodného lisovaného syra , vyrobeného z pasterizovaného kravského mlieka, balený v ochrannej atmosfére, v opakovane uzatvárateľnom obale, ktorý udrží syr čerstvý aj po jeho otvorení. Plnotučný, zrejúci syr ementálského typu s obsahom 45% tuku.Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta-karoténĎalšie informácie: Balené v ochrannej atmosfére. Obsah tuku v sušine: gouda 48%, ementaler 45%. Obsah sušiny: gouda min. 55%, ementaler min. 60%.Ementaler: Jedna porcia 125 g obsahuje 424 kcal 21%, Tuk 32,5 g 46% % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 1 porciu produktu.Gouda: Jedna porcia 125 g obsahuje 419 kcal 21%, Tuk 33,8 g 48% % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 1 porciu produktu.Počet jednotiek: Počet jednotiek – 2Typ jednotky: 125g balenie syraText označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujePochutnávame si s ním čerstvé pečivo, používame ho pri varení rôznych omáčok, nedokážeme si bez neho predstaviť ani jeden kúsok pizze a víno vďaka nemu nadobúda iný rozmer. Áno, uhádli ste! Reč je samozrejme o syre, bez ktorého si už ani nevieme v našich končinách predstaviť tradičný jedálniček. Medzi najpredávanejšie mliečne produkty patria plátkové syry, ktoré sme si obľúbili predovšetkým vďaka ich rýchlej a pohodlnej obsluhe. Aj preto široká paleta mliečnych produktov spoločnosti Melina v Spišskom regióne oplýva viacerými druhmi plátkových syrov, ktoré sú v tom najčistejšom prostredí vyrábané z kvalitného pasterizovaného mlieka.Medzi tie najobľúbenejšie výrobky vďaka vysokému dopytu možno považovať syr Gouda a Ementaler. Okrem výbornej chuti sú tieto syry zdrojom bielkovín, živočíšneho tuku, vápnika a okrem toho dodávajú telu i ďalšie cenné látky, ako napríklad fosfor, horčík či vitamíny A, D a B2. Aj preto sa Melina rozhodla pre milovníkov týchto syrov pripraviť jedinečné dvoj balenie, vďaka ktorému si chuť Goudy a Ementaleru môžete vychutnať prakticky kedykoľvek. Plnotučné, zrejúce syry ementálskeho typu od Meliny obsahujú 45 % živočíšneho tuku v sušine. Praktické balenie dvoch druhov prírodného lisovaného syra v opakovane uzatvárateľnej, ochrannej atmosfére zabezpečuje produktu požadovanú trvanlivosť.
  • Sold out

    Plátkový syr Eidam 150g – EXTRA JEMNÉ

    Extra jemné plátky nakrájané tak na tenko, že ich je v 150 g balení 3x viac ako v štandartnom. Extra jemný plátok syra je lahodnej chuti, ktorá vynikne a je dosiahnutá spôsobom krájania…Prírodný lisovaný syr vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka, balený v ochrannej atmosfére, v opakovane uzatvárateľnom obale, ktorý udrží syr čerstvý aj po jeho otvorení. Obsah tuku v sušine 40%ZloženiePasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta-karoténVlastnosti3x viac plátkovĎalšie informácie100 g produktu obsahuje: 1389 kJ 334 kcal 17 % %RP – Referenčnej hodnoty príjmu priemernej dospelej osoby (8400 kJ/2000 kcal).Balené v ochrannej atmosfére.Text označenia alergénuAlergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénochVajcia – Obsahuje Mlieko – Obsahuje
  • Sold out

    Plátkový syr Gouda 150g – EXTRA JEMNÉ

    Extra jemné plátky nakrájané tak na tenko, že v ich je v 150 g balení 3x viac ako v štandartnom. Extra jemný plátok syra je lahodnej chuti, ktorá vynikne a je dosiahnutá spôsobom krájania…Prírodný lisovaný syr vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka, balený v ochrannej atmosfére, v opakovane uzatvárateľnom obale, ktorý udrží syr čerstvý aj po jeho otvorení. Obsah tuku v sušine 48%Zloženie:– pasterizované mlieko – soľ – stabilizátor: chlorid vápenatý – bakteriálne kultúry – syridlo – farbivo: beta-karoténSyr je mliečny výrobok, ktorý sa po stáročia vyrába vyzrážaním mliečnej bielkoviny z mlieka za pomoci syridla, pričom prešiel prekýsaním a oddelením od srvátky. V obchodoch sa nachádza veľa druhov syrov, ktoré neobsahujú ani kvapku mlieka. Na každom syre musí byť uvedené % obsahu tuku v syre, alebo obsah tuku v sušine či obsah sušiny. Pri výbere tých správnych, kvalitných syrov si preto treba dať pozor, aby sme nekúpili niečo, čo nemá so syrom nič spoločné. Mliekarenská spoločnosť Melina s týmto nemá nič spoločné a na pultoch s výrobkami ponúka radu kvalitných a čerstvých syrov, ktoré sú vyrábané za tých najprísnejších hygienických opatrení.Medzi nimi sa nachádza aj plátkový syr gouda, ktorý sa preslávil svojou jedinečnou chuťou. Extra jemné plátky syra lahodnej chuti sa vyrábajú z pasterizovaného kravského mlieka. Nadčasovú chuť výrobok dosahuje vďaka plátkom, ktoré sú nakrájané na tenučké vrstvy, čím ich je v 150 g balení až 3x viac ako pri klasických plátkových syroch. Syr holandského pôvodu je určený buď k priamej konzumácii, alebo ako surovina pre ďalšie spracovanie. Tak ako sa výborne hodí k čerstvému pečivu, si vie svoje miesto vydobyť aj na pizzi či iných obľúbených jedlách. Prírodne lisovaná gouda od Meliny, ktorá obsahuje 48 % tuku, je balená v ochrannej, opakovane uzatvárateľnej atmosfére, ktorá udrží syr čerstvý aj dlhšiu dobu po jeho otvorení.
  • Sold out

    Gouda 250g

    Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: karotényText označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomĎalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 335 kcal 17%, Tuk 27,0 g 39%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Balenie obsahuje 2,5 navrhovanej porcie produktu.Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujeSyry sú plnohodnotné potraviny, ktoré obsahujú všetky podstatné časti mlieka, bielkovín a tuku, pričom patria medzi ľahko stráviteľné potraviny. Syr sa vyrába zrážaním mlieka syridlom alebo kyselinou mliečnou. Používa sa mlieko kravské, ovčie alebo kozie.Medzi tie najobľúbenejšie syry sa jednoznačne radí Gouda, na ktorú nezabúda ani podtatranská mliekarenská spoločnosť Melina a na pultoch osvedčených predajní ponúka aj tento druh syra. Gouda vznikla na juhu Holandska v malej dedinke rovnakého mena, ktorá je doteraz považovaná za jednu z najslávnejších syrárskych obcí na svete. Dnes sa predsa tento výnimočný syr vyrába takmer v každej lokalite tejto planéty. Gouda je mimoriadne všestranný syr, ktorý má bohatú, maslovú, ľahko sladkastú chuť či hladkú, krémovú textúru. Takýto čerstvý syr, ktorý Melina vyrába podľa tradičnej receptúry, sa výborne hodí k mnohým klasickým jedlám, pričom najvyšší stupeň svojej chuti a arómy nadobúda po miernom zohriatí či roztavení. Goudu vyrába veľa výrobcov, existuje v rôznych variantoch a tiež má rôzne stupne zrelosti. Tá od Meliny je vyrábaná z pasterizovaného kravského mlieka, pričom obsahuje 48 % tuku v sušine. Prírodný, polomäkký syr Gouda holandského typu s tenkou žltou kôrou si môžete dopriať v podobe 250 g hranola, ktorý sa nachádza v tepelne izolovanom balení čiernej farby.
  • Sold out

    Eidam 250g

    Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry SyridloText označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomĎalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 315 kcal 16%, Tuk 23,4 g 33%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Obsah tuku v sušine 40%. Obsah sušiny min. 55%. Balenie obsahuje 4 navrhované porcie produktu.Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujeO tom, že Holandsko je veľmocou v produkcii najznámejších syrov, dnes iste nikto nepochybuje. Každý milovník dobrého jedla a pitia sa o tom môže presvedčiť pri návšteve tejto malej, no z gastronomického hľadiska veľmi zaujímavej krajiny. Syry rôznych veľkostí, farieb a samozrejme chutí patrí ku koloritu všetkých holandských mestečiek.Najznámejším syrom zo všetkých je okrem Goudy bezpochyby Eidam. Ten si za veľmi krátky čas nielenže dokázal získať všetkých Holanďanov, ale syr patrí medzi absolútnu špičku mliečnych výrobkov na celom svete. Žltý syr, ktorý je väčšinou zabalený do červeného voskového obalu, bol na zámorských plavbách obľúbený už v 14. storočí. Dlho totiž vydržal a nekazil sa. Ani Melina nezaostáva a milovníkom tohto syra ponúka kvalitný výrobok v podobe hranola Eidamu o hmotnosti 400 g. Výberu tých správnych a predovšetkým tradičných ingrediencií venuje spoločnosť náležitú pozornosť, pričom starostlivo volí dodávateľa a kontroluje dodržiavanie všetkých predpísaných noriem, týkajúcich sa prevozu či skladovania. Prírodný, polotvrdý, polotučný syr holandského typu s tenkou kôrou žltej farby na povrchu je vyrábaný z pasterizovaného mlieka, obsahuje 40 % tuku v sušine a v obchodoch ho nájdete v čiernom, tepelne izolovanom balení.
  • Sold out

    Emdamer 400g

    Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor chlorid vápenatý Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: karotényTyp balenia: Tepelne utesnenéĎalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 339 kcal 17%, Tuk 26,0 g 37%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Obsah tuku v sušine min. 45 %. Obsah sušiny min. 55 %. Balené v ochrannej atmosfére.Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénoch: Mlieko – ObsahujePodľa archeologických poznatkov je syr pravdepodobne tak starý ako ľudská civilizácia! Vynájdenie syra súvisí predovšetkým so zušľachtením divokých zvierat na domáce. Od roku 8000 p. n. l. do roku 3000 p. n. l. ľudstvo postupne prichádzalo v jednotlivých častiach sveta na rôzne mliečne kombinácie, ktoré premieňali do podoby dnešného syra. Presne taký syr, aký poznáme dnes, uzrel svetlo sveta v stredoveku. Ak ľudia chceli, aby sa mlieko prevážané loďou nepokazilo, nalievali ho do rôznych vakov. V týchto vakoch sa mlieko zrazilo, čo bol prvý príznak pre napredovanie výroby syra. V dnešnej dobe ponúka trh s mliečnymi výrobkami širokú paletu tých najrôznejších druhov syra.Jedným z nich je aj syr Emdamer, čo je prírodný syr ementálskeho typu. Tento druh polotvrdého syra ponúka aj podtatranská spoločnosť Melina, ktorá ho predáva v tvare hranola o hmotnosti cca 400 g. Tento Emdamer švajčiarskeho typu je špecifický najmä svojimi veľkými dierami a vyzretou drevnatou chuťou. Ideálne sa hodí ako večerná maškrta servírovaná s vínom v kruhu príjemnej spoločnosti. Okrem iných prísad, akou je napríklad potrebná soľ, je pri výrobe tou najdôležitejšou surovinou jednoznačne pasterizované mlieko. Plnotučný zrejúci syr Emdamer od Meliny, s obsahom tuku 45 %, nájdete v obchodoch zabalený v čiernom, tepelne utesnenom obale.
  • Sold out

    Eidam 400g

    Zloženie:Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý Konzervačná látka: lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry SyridloText označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomĎalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 315 kcal 16%, Tuk 23,4 g 33%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Obsah tuku v sušine 40%. Obsah sušiny min. 55%. Balenie obsahuje 4 navrhované porcie produktu.Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujeO tom, že Holandsko je veľmocou v produkcii najznámejších syrov, dnes iste nikto nepochybuje. Každý milovník dobrého jedla a pitia sa o tom môže presvedčiť pri návšteve tejto malej, no z gastronomického hľadiska veľmi zaujímavej krajiny. Syry rôznych veľkostí, farieb a samozrejme chutí patrí ku koloritu všetkých holandských mestečiek.Najznámejším syrom zo všetkých je okrem Goudy bezpochyby Eidam. Ten si za veľmi krátky čas nielenže dokázal získať všetkých Holanďanov, ale syr patrí medzi absolútnu špičku mliečnych výrobkov na celom svete. Žltý syr, ktorý je väčšinou zabalený do červeného voskového obalu, bol na zámorských plavbách obľúbený už v 14. storočí. Dlho totiž vydržal a nekazil sa. Ani Melina nezaostáva a milovníkom tohto syra ponúka kvalitný výrobok v podobe hranola Eidamu o hmotnosti 400 g. Výberu tých správnych a predovšetkým tradičných ingrediencií venuje spoločnosť náležitú pozornosť, pričom starostlivo volí dodávateľa a kontroluje dodržiavanie všetkých predpísaných noriem, týkajúcich sa prevozu či skladovania. Prírodný, polotvrdý, polotučný syr holandského typu s tenkou kôrou žltej farby na povrchu je vyrábaný z pasterizovaného mlieka, obsahuje 40 % tuku v sušine a v obchodoch ho nájdete v čiernom, tepelne izolovanom balení.
  • Sold out

    Lahodné plátky light Gouda

    Zloženie:– paterizované mlieko – soľ – stabilizátor: chlorid vápenatý – konzervačná látka: lyzozým (z vaječného bielka) – bakteriálne kultúry – syridlo – farbivo: beta-karoténObsah tuku znížený o 48% oproti syru s 27% obsahom tuku. Obsah tuku: 3%.Kvalitné syry sú mliečne výrobky, bohaté na rôzne živiny, ktoré sú nenahraditeľné pri správnom vývoji ľudského organizmu. Obsahujú totiž vápnik, vitamín B12, vitamín A, fosfor, zinok, vitamín D, železo, sodík a horčík. Okrem toho skvelo chutia a hodia sa ku mnohým jedlám. Avšak, väčšina syrov má tiež aj vysoký obsah kalórií a tuku v sušine, čo už mnohým po chuti nie je. Trh sa v dnešnej dobe aj preto snaží uspokojiť ľudí, ktorí sa riadia rôznymi redukčnými diétami a ktorí si tak potrpia na niečo „ľahšie“.V „light” verzii nájdeme na pultoch reťazcov veľa druhov mliečnych výrobkov, majonéz, dresingov, čokolád, zmrzlín, džemov, nápojov, sušienok a pod. Buďte však opatrní a nenechajte sa zlákať len tak hocijakým marketingovým ťahom. Výrobky s lákavým názvom „light“, čiže bez cukru alebo tuku, v sebe totiž skrývajú kopec umelých sladidiel, ktoré sú niekedy ešte horšie, ako cukor či spomínaný tuk. Nič z toho sa však netýka mliečnych light produktov, ktoré aj napriek zníženému obsahu tuku v sebe uchovávajú všetky klasické živiny. Presne to je prípad lahodných plátkov light syra Gouda, ktorý Melina vyrába so zníženým obsahom tuku 30 %.Ide o polomäkký syr vyrobený z kravského odstredeného mlieka s nízkym obsahom laktózy. Výhodou syra je jeho ľahká stráviteľnosť a zároveň aj sýtosť. 150 g plátky light Goudy od Meliny hľadajte v obchodoch v praktickom modro-čiernom balení s ochrannou atmosférou. Okrem toho je táto Gouda light k dispozícii aj ako celistvý hranol.
  • Sold out

    Gouda Light 30% tuku

     Obsah tuku znížený o 48% oproti syru s 27% obsahom tuku.„Ľahšia alternatíva syru Gouda“. Klasická Gouda obsahuje 48 % tuku, ľahšia len 30 % tuku. Napriek tomu si zachovala plnú chuť zrejúceho syra holandského typu Gouda. Prinášame na trh aj praktické balenie 150 g plátky.Nedokážete odolať pravidelnej konzumácii mliečnych výrobkov v podobe rôznych jogurtov, syrov či nátierok, no pritom sa snažíte držať svoju líniu či dokonca schudnúť? Tak už viac prestaňte mávať obavy z vysokého obsahu tuku v týchto mliečnych produktoch a siahnite po niečom „ľahšom“. Nikdy však nedovoľte tomu, aby sa mliečne výrobky úplne „vyparili“ z vášho jedálnička! To radšej uprednostnite nízkotučné mlieko a jogurt, pričom ideálnou nátierkou je ochutený nízkotučný tvaroh. Používajte syry s obsahom tuku do 30 % a o svoju postavu a chudnutie sa už viacej obávať nemusíte.Spoločnosť Melina pre vás prináša jedinečnú možnosť dopriať si potrebnú dávku mliečnych výťažkov v podobe ľahšej alternatívy syru Gouda. Klasická Gouda obsahuje približne 48 % tuku v sušine, tá „light“ od Meliny len 30 % živočíšneho tuku. Aj napriek tomu si však zachováva plnú chuť zrejúceho syra holandského typu Gouda. Syr je ďalej zdrojom živočíšnych bielkovín, obsahuje celú radu prospešných minerálnych látok, no najhlavnejší je samozrejme vápnik. Výhodou konzumácie syra je aj nízky glykemický index a dlhší pocit zasýtenia. Syr je chutný ako príloha k hlavným jedlám, ako prísada do jedla či v podobe nastrúhaného syra. Goudu light s 30 % obsahom tuku od Meliny nájdete v obchodoch v praktickom balení nielen ako kocku syra ale aj narezaný na plátky.
  • Sold out

    Eidam 40%

    Prírodný, polotvrdý, polotučný syr holandského typu s prírodnou tenkou kôrou žltej farby. Obsah tuku v sušine 40%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca. 3kgZloženie:– pasterizované mlieko – soľ – stabilizátor: chlrid vapenatý – konzervačná látka: lyzozým (z vaječného bielka) – bakteriálne kultúry – syridloSkladovať pri teplote od +2°C do +8°C.
  • Sold out

    Gouda 48%

    Prírodný, plnotučný, polomäkký syr holandského typu s tenkou žltou kôrou. Obsah tuku v sušine 48%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balanie tehla cca 3kg.Zloženie:Pasterizované MLIEKO Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) – konzervačná látka Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo – beta karoténText označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomĎalšie informácie: Tuk v sušine min. 48 %. Obsah sušiny min. 55 %.Informácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujeSyr je potravina, ktoré si ľudstvo pochutnáva už takmer 5 tisíc rokov. Pre európsku kultúru sú syry súčasťou každodennej stravy a niektoré štáty na nich dokonca postavili svoju kulinársku kultúru. Pre mnohých Európanov sú hlavným zdrojom bielkovín a vápnika. Tieto živiny sú nevyhnutné pre rast a rozvoj kostí či zubov. V syre o veľkosti zápalkovej krabičky je približne pätina množstva bielkovín, ktoré potrebuje dospelý človek. Syry obsahujú aj vitamíny A, B2, niacín, B12 a D, navyše aj také minerálne látky ako zinok alebo fosfor.Jedným z najobľúbenejších tradičných syrov je jednoznačne gouda. Aj tento druh syra ponúka Melina na pultoch osvedčených predajní v podobe kvalitného mliečneho výrobku, ktorý vyrába za tých najprísnejších hygienických opatrení. Pravý a nefalšovaný holandský syr gouda sa pozná podľa svojej nezameniteľnej a jedinečnej chuti. Syr bol pomenovaný po meste Gouda, ktoré získalo mestské práva už roku 1272. Vyznačuje sa žltooranžovou farbou, vyrába sa z pasterizovaného kravského mlieka a obsahuje až 48 % tuku v sušine. Má smotanovo jemnú až maslovú chuť s orieškovým nádychom. Vo vyzretejšej podobe má jemne pikantnú chuť.Najčastejšie sa podáva v rôznych predkrmoch, pričom ju môžete použiť na mnohé tradičné chuťovky, zapečené toasty, na pizzu, k zapekanej zelenine alebo na ochutenie syrových omáčok, polievok či k mäsu. Prírodný, plnotučný, polomäkký syr holandského typu od Meliny sa v obchodoch nachádza v podobe 3 kg tehly, ktorá je zabalená vo výrazne červenej fólii s ochrannou atmosférou.
  • Sold out

    Emdamer 45%

    Prírodný, polotvrdý, plnotučný syr švajčiarskeho typu s typickými oválnymi otvormi. Obsah tuku v sušine 45%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca 3kg.Zloženie:Pasterizované mlieko Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo – beta karoténĎalšie informácie:Tuk v sušine min. 45%. Obsah sušiny min. 55 %.Odborné výskumy predpokladajú, že už zhruba pred 11 tisíc rokmi vyvinuli ľudia na strednom východe metódu, ako fermentovať mlieko, a vytvoriť tak taviteľný syr či jogurt. Tým sa z lovcov a zberačov stali pastieri, ktorí chovajú zvieratá, aby mali čo jesť. Čerstvé kravské alebo ovčie mlieko piť nemohli, mali po ňom zažívacie ťažkosti, pretože väčšina trpela intoleranciou na laktózu. V priebehu tisícročí sa ale gény ľudí začali meniť a aj vďaka tomu bolo už asi pred 7 tisíc rokmi ľudské telo schopné laktózu bezpečne tráviť. História mliečnych výrobkov je tak badateľne veľmi bohatá, no a aj preto na nás z chladničiek predajní číhajú rôzne druhy syrov. Medzi nimi sa hrdo vypína čoraz obľúbenejší plnotučný syr švajčiarskeho typu emdamer s typickými oválnymi otvormi o veľkosti plodov klasických višní.Pôvodne sa tento syr vyrábal z mlieka na horských lúkach a neskôr aj v nížinách vo Švajčiarsku, v malom mestečku Emme. Dnes sa výroba rozšírila aj do ďalších krajín a tradičný spôsob výroby sa prispôsobil miestnym podmienkam. To však nie je prípad emdamer od Meliny, ktorá v tom najčistejšom prostredí Spišského regiónu vyrába syr na základe tradičných hodnôt. Prírodný, polotvrdý emdamer od Meliny, ktorý obsahuje 45% tuku v sušine, nájdete v obchodoch v podobe 3 kg tehly, zabalenej do priesvitnej fólie, ktorá zabezpečuje produktu dlhšiu trvanlivosť.
  • Sold out

    Mozzarella strúhaný nezrejúci syr

    Zloženie: Pasterizované mlieko Soľ Stabilizátor: enzým fosfolipáza, bakteriálne kultúry, syridlo, farbivo – karotény Môže obsahovať vaječný bielokTí, čo vo veľkom množstve pravidelne konzumujú syry, nám dajú určite za pravdu, že tie talianske patria k tým kvalitnejším a zároveň aj chutnejším. Jeden z najznámejších talianskych syrov, ktorý sa tam dennodenne používa ako tradičná surovina už od dôb stredoveku, je jednoznačne mozzarella. Tento syr však vznikol na základe veľkej náhody. Jeden taliansky syrár zakopol a čerstvý syrový tvaroh mu „nešťastne“ spadol do hrnca s vriacou vodou, ktorá tvaroh premenila na podivnú hrudku syra. Takto mozzarella vôbec po prvý raz uzrela svetlo sveta. V našich reštauráciách i na trhu so syrmi poznáme mozzarellu len nejakých dvadsať rokov. Lahodný syr si však aj za tak krátku dobu dokázal získať v našej kuchyni stabilné a neotrasiteľné miesto. Pôvodne sa začal syr vyrábať z mlieka byvolov, ktoré boli najrozšírenejšie na talianskych pastvinách, no dnes sa pri výrobe mozzarelly využíva kvalitné kravské mlieko.Takto sa syr vyrába aj v Spišskom regióne, kde ho spoločnosť Malina pripravuje v podobe nastrúhaného nezrejúceho syra. Fantázii sa tak pri príprave pokrmov z tohto mliečneho výrobku medze nekladú. Syr mozzarella chutí skvele nielen ako čerstvý výrobok v rôznych zeleninových a cestovinových šalátoch, ale výborne sa hodí predovšetkým do teplej kuchyne. Vynímať sa začne na zapečenej pizzy či roztavený s cestovinami, kedy sa jeho chuťové a aromatické vlohy prejavia najintenzívnejšie. Strúhaný nezrejúci syr mozzarella od Meliny, s obsahom tuku v sušine min. 40 %, hľadajte v obchodoch v priesvitnej fólii s ochrannou atmosférou.
     
  • Sold out

    Eidam strúhaný zrejúci syr

    Zloženie: Pasterizované mlieko Soľ Stabilizátor: chlorid vápenatý, bakteriálne kultúry, syridlo, farbivo – karotény Môže obsahovať vaječný bielokTrh s mliečnymi výrobkami ponúka v dnešnej dobe naozaj rozsiahle portfólio najrôznejších druhov syra. Tie sa v dávnych dobá ani zďaleka nepredávali v takom množstve. Syr treba rozumieť ako mliečny výrobok, spracovaný vyzrážaním mliečnej bielkoviny z mlieka pôsobením syridla alebo iných vhodných činidiel, prekýsaním a oddelením podielu srvátky.Medzi azda najznámejší a predovšetkým najobľúbenejší syr určite patrí Eidam, ktorý sa vyrábal už v 14. storočí. Tento syr získal svoj názov od prístavného mestečka Edam na severe Holandska, pričom výroba bola rozvinutá hlavne v provincii Noord Holland, čo je 25 km severne od Amsterdamu. Syr v pomerne rýchlej dobe expandoval do ďalších krajín Európy a následne aj do celého sveta. Dnes sa pripravuje do rôznych podôb a v obchodoch ho môžeme nájsť buď v tvare väčšej či menšej kocky, narezaný na plátky či v podobe taveného eidamu. Spoločnosť Melina obľúbený eidam pripravuje aj vo forme nastrúhaného zrejúceho syra, ktorý pod Tatrami vyrába z kvalitného pasterizovaného mlieka. Eidam od Meliny s obsahom tuku v sušine 40 % sa môže použiť na varenie do viacerých syrových omáčok, v talianskej kuchyni, pri pečení koláčov, ako aj do zemiakových jedál či rôznych mäsových pokrmov. Strúhaný syr nájdete v predajniach v priesvitnom obale s ochrannou atmosférou, ktorý výrobku zabezpečuje požadovanú trvanlivosť.
  • Sold out

    Tavený syr Gouda

    Zloženie:voda maslo syry – 24% pasterizované mlieko soľ stabilizátor: chlorid vápenatý konzervačná látka: lyzozým z vaječného bielka bakteriálne kultúry syridlo farbivo-karotény tvaroh stabilizátory: E1422 a E466, srvátka v prášku, emulgačné soli E452(i), E450 (i), E339 (iii), soľ.Mliečny výrobok v podobe taveného syra je každodennou pochúťkou, ktorá nám jedálniček spestruje už vyše 100 rokov. Vôbec prvý tavený syr vyrobil Walter Gerber vo švajčiarskom Thune v roku 1911. Pri emigrovaní Švajčiarov za „veľkú mláku“ im ich populárne syry počas cesty pochopiteľne nevydržali, preto začali špekulovať s výrobou alternatívnych výrobkov. Tavený syr, ktorý sa im podarilo vyrobiť a ktorý vďaka svojej konzistencii vydrží omnoho dlhšie, sa stal nenahraditeľným fenoménom našich kuchýň. Dosvedčuje to i fakt, že Slovákom patrí 3. miesto v spotrebe tavených syrov z pomedzi krajín celej Európy!Ani podtatranská spoločnosť Melina preto nezaháľa a na pultoch známych reťazcov ponúka paletu kvalitné tavené syry rôznych príchutí. Jedným z nich je aj tavený syr v kombinácii so známym holandským druhom syra s názvom gouda. Ten krémovému výrobku dodáva nádych fondánu s orieškovou arómou. Jemnú chuť a sviežu vôňu tohto taveného syra jednoducho rozoznáte ihneď, pričom na túto chuť už viac nebudete chcieť zabudnúť. Doprajte si aj vy tento mliečny výrobok s obľúbeným druhom pečiva na raňajky, desiatu či olovrant. 100 g balenie taveného syra s príchuťou goudy od Meliny nájdete v obchodoch v praktickom papierovom balení s modrou etiketou.
  • Sold out

    Tilsauer

    ZloženiePasterizované MLIEKO Jedlá soľ Chlorid vápenatý-stabilizátor Kkonzervačná látka – Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo – karotényObsah tuku v sušine: min 45%Obsah sušiny: min. 55%Typ balenia: VoľnéText označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénoch: Vajcia – Obsahuje. Mlieko – ObsahujeRozsiahle portfólio všetkých syrov sa delí predovšetkým podľa tvrdosti, druhu a konzistencie výrobku. U nás na Slovensku sme zvyknutí rozdeľovať syry najčastejšie na mäkké, tvrdé alebo polotvrdé. Z pomedzi mliečnych produktov tvoria polotvrdé syry vôbec najrozšírenejšiu skupinu. Ich doba zretia, ktorá môže byť časovo veľmi rozdielna (najmenej 3 týždne a maximálne 2 roky), zásadným podielom vplýva na dosiahnutie rozdielu v chuti či samotnej konzistencii.Spoločnosť Melina má vo svojom repertoári mliečnych výrobkov pripravený taktiež polotvrdý syr tylžského typu. Tento špecifický druh syra uzrel svetlo sveta v Ruskom meste Tylža (dnes Sovietsk), kde ho v polovici 19. storočia vyrobila mladá rodina švajčiarskych prisťahovalcov. Plnotučný prírodný syr Tilsauer je za tých najprísnejších hygienických opatrení vyrábaný z pasterizovaného kravského mlieka vo veľmi čistom podtatranskom prostredí Spišského regiónu. Keďže sa jedná o dosť tučný druh syra, najlepšie sa hodí napríklad k zapekaniu s plátkami zemiakov alebo tiež do rôznych hustých omáčok. Švajčiari tento syr vraj jedia so žitným chlebom a zapíjajú tmavým pivom, pričom odporúčajú ho aj k viacerým druhom červeného vína. Tilsauer Melina ponúka v podobe zabalenej tehly syra o hmotnosti cca 3 kg v izolačne ochrannej atmosfére.
  • Sold out

    Tavený Ementaler

    Krémový tavený syr.Zloženie:voda maslo syry – 24% pasterizované mlieko soľ stabilizátor: chlorid vápenatý konzervačná látka: lyzozým z vaječného bielka bakteriálne kultúry syridlo farbivo-karotény tvaroh stabilizátory: E1422 a E466, srvátka v prášku, emulgačné soli E452(i), E450 (i), E339 (iii), soľ.Tavené syry spestrujú ľuďom jedálniček už vyše sto rokov, pričom vôbec prvý tavený syr bol vyrobený švajčiarskou firmou Gerber a Stettler už v roku 1911. Tavené syry sú u ľudí dlhodobo veľmi obľúbenou potravinou a tak nejako patria na stôl pri každodenných raňajkách či školských desiatach. Ani Melina milovníkov týchto ľahko roztierateľných mliečnych výrobkov neprehliada a na pultoch ponúka viaceré druhy tavených syrov rôznych príchutí.Jedným z obľúbených výrobkov je aj tavený ementaler v 100 g papierovom balení, ktorý je vyrobený z kvalitného tvrdého syra so zodpovedajúcou vyzretosťou. Ten je zas spracovaný z kravského mlieka, ktoré sa vďaka precíznemu chovu spišských kráv radí medzi absolútnu špičku mliečnych výrobkov. Mlieko a mliečne výrobky sú všeobecne považované za ten najefektívnejší zdroj potrebného vápnika pre náš organizmus. Tavené syry, ktoré obsahujú mlieko, tvrdé syry a smotanu, ho obsahujú tiež, i keď v menšom množstve. Tavený syr tiež podlieha technológiou UHT, pri ktorej sa výrobok krátkodobo zahrieva na vysokú teplotu, vďaka čomu sú zničené škodlivé mikroorganizmy. Chuťové a kvalitatívne vlastnosti syra však zostávajú zachované. Tento proces zabezpečuje tavenému ementálu od Meliny požadovanú trvanlivosť.
  • Sold out

    Gouda údená 48%

    Prírodný, plnotučný, polomäkký syr s prírodnou tenkou kôrou s hnedastým nádychom po údení. Obsah tuku v sušine 48%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca 3kg.Údený syr goudaZloženiePasterizované MLIEKO Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) konzervačná látka Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: beta – karoténText označenia alergénuAlergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénochMlieko – Obsahuje
  • Sold out

    Eidam údený 40%

    Prírodný, polotvrdý, polotučný syr s prírodnou tenkou kôrou s hnedastým nádychom po údení. Obsah tuku v sušine 40%. Vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Balenie tehla cca 3kg. Údeny syr eidam.ZloženiePasterizované MLIEKO Jedlá soľ Chlorid vápenatý – stabilizátor Lyzozým (z VAJEČNÉHO bielka) – konzervačná látka Bakteriálne kultúry SyridloSkladovať pri teplote od +2°C do +8°C.Text označenia alergénuAlergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmomInformácie o alergénochMlieko – Obsahuje
  • Sold out

    Plátkový syr GOUDA Fiko Junior pes / motýľ

    Výrobok neobsahuje žiadne konzervanty.V každej detskej výžive zohrávajú mlieko a mliečne výrobky veľmi dôležitú úlohu. Predovšetkým pre rastúci detský organizmus sú významným zdrojom vápnika, ktorý je potrebný pre zdravý rast a vývoj kostí či zubov. Sú zdrojom hodnotných bielkovín, minerálnych látok a dôležitých vitamínov A, B2, B6, B12 a D. Mliečne výrobky by tak mali byť každodennou súčasťou detského jedálneho lístka. V dnešnej dobe však nie je vôbec jednoduché motivovať naše ratolesti k pravidelnej konzumácii rôznych mliečnych výrobkov. Uľahčiť by to mal nový výrobok od Meliny v podobe kvalitného syru gouda, ktorý je určený prioritne na obohatenie detskej stravy. Tento druh syra je u detí obľúbený najmä pre ich mierne sladkastú chuť s ľahkým orieškovým nádychom. Syr sa nachádza v praktickom 150 g balení s názvom Fiko junior, ktorý rozveseľujú kreslené zvieratká, pričom do tvaru pes a motýľ sú vykrojené aj samotné plátky syru gouda. Nebudete tak už viac musieť ochromovať vnímanie detí televíziou, tabletmi či telefónmi, aby sa vám podarilo natlačiť dieťaťu do úst nejaký mliečny výrobok.Tento syr je ďalej možné považovať za potravinu bohatú na nasýtené tuky, ktorých príjem v strave musí byť v prípade detí ľahko kontrolovateľný. Keďže syr gouda Fiko junior má nižší obsah tuku (50%) ako klasická gouda (56%), je výrobok tou ideálnou prílohou k rôznym detským pokrmom. Syr Fiko junior od Meliny nájdete na pultoch vďaka pestrým farbám veľmi jednoducho, pričom rozmer podstavy spodnej strany výrobku je 148 mm x 259 mm a výška zadnej strany 201 mm.
  • Sold out

    Plátkový syr GOUDA Fiko Junior zvieratká

    Výrobok neobsahuje žiadne konzervanty.V každej detskej výžive zohrávajú mlieko a mliečne výrobkyveľmi dôležitú úlohu. Predovšetkým pre rastúci detský organizmus sú významným zdrojom vápnika, ktorý je potrebný pre zdravý rast a vývoj kostí či zubov. Sú zdrojom hodnotných bielkovín, minerálnych látok a dôležitých vitamínov A, B2, B6, B12 a D. Mliečne výrobky by tak mali byť každodennou súčasťou detského jedálneho lístka. V dnešnej dobe však nie je vôbec jednoduché motivovať naše ratolesti k pravidelnej konzumácii rôznych mliečnych výrobkov. Uľahčiť by to mal nový výrobok od Meliny v podobe kvalitného syru gouda, ktorý je určený prioritne na obohatenie detskej stravy. Tento druh syra je u detí obľúbený najmä pre ich mierne sladkastú chuť s ľahkým orieškovým nádychom. Syr sa nachádza v praktickom 150 g balení s názvom Fiko junior, ktorý rozveseľujú kreslené zvieratká, pričom do tvaru mačky a myšky sú vykrojené aj samotné plátky syru gouda. Nebudete tak už viac musieť ochromovať vnímanie detí televíziou, tabletmi či telefónmi, aby sa vám podarilo natlačiť dieťaťu do úst nejaký mliečny výrobok.Tento syr je ďalej možné považovať za potravinu bohatú na nasýtené tuky, ktorých príjem v strave musí byť v prípade detí ľahko kontrolovateľný. Keďže syr gouda Fiko junior má nižší obsah tuku (50%) ako klasická gouda (56%), je výrobok tou ideálnou prílohou k rôznym detským pokrmom. Syr Fiko junior od Meliny nájdete na pultoch vďaka pestrým farbám veľmi jednoducho, pričom rozmer podstavy spodnej strany výrobku je 148 mm x 259 mm a výška zadnej strany 201 mm.