×
Your cart is empty.

Produkty light

Filter

Showing all 6 products

View 40 80 All

Sort By
Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets
  • Sold out

    Cottage cheese 3% 200 g

    Syr typu Cottage Cheese. Druh čerstvého syra so štruktúrou hrudiek syra v lahodnej smotane, označovaný aj ako *ľahký*. V ponuke sú dva druhy s obsahom tuku 5% a so zníženým obsahom tuku 3% v balení 200g Zloženie Tvarohové zrno Pasterizovaná smotana 39,5% Kuchynská soľ Ďalšie informácie Jedna porcia (100 g) obsahuje 83 kcal 4% % ODD*. *individuálna potreba výživných zložiek može byť vyššia alebo nižšia v závislosti od pohlavia, veku, fyzickej aktivity a iných faktorov. Obsah tuku 3%. Typ balenia Typ – Plastový obal Príprava a použitie Pred konzumáciou vymiešať.
     
  • Sold out

    Cottage cheese light 500 g

    Syr typu Cottage Cheese. Druh čerstvého syra so štruktúrou hrudiek syra v lahodnej smotane s obsahom probiotických kultúr. V ponuke dva druhy s obsahom tuku 5% a so sníženým obsahom tuku 3% v balení 150 g alebo 500g. Teraz aj novinka cottage cheese pažítka 150g. Zloženie Tvarohové zrno Pasterizovaná smotana Kuchynská soľ Ďalšie informácie Jedna porcia (100 g) obsahuje 83 kcal 4% % ODD*. *individuálna potreba výživných zložiek može byť vyššia alebo nižšia v závislosti od pohlavia, veku, fyzickej aktivity a iných faktorov. Obsah tuku 3%. Typ balenia Typ – Plastový obal Príprava a použitie Pred konzumáciou vymiešať.
     
  • Sold out

    Fellada Light 220g

    Druh mäkkého syra s typickou slanou príchuťou a bielou farbou vhodný do šalátov, podobný gréckemu syru feta, avšak vyrobený iba z kravského mlieka. V ponuke dva druhy s obsahom 45% tuku a v light verzii s obsahom tuku 30%. Zloženie: Pasterizované mlieko Jedlá soľ Regulátor kyslosti E575 Mikrobiologické syridlo Ďalšie informácie: Polotučný, 30 % tuku v sušine. Syry sú už dlhú dobu nerozlučne spojené s tradičnými jedlami Európskeho kontinentu, kde sa dennodenne vyrába obrovské množstvo rôznych druhov syra. Európske štáty majú najvyššiu svetovú produkciu i spotrebu tejto obľúbenej a predovšetkým výživovo hodnotnej potraviny. Taliansky parmezán či mozarella, holandská gouda, dánsky modrý syr, francúzsky brie a camembert, grécka feta a mnohé ďalšie syry sú tým najlepším príkladom toho, akým syrovým bohatstvom oplýva starý kontinent. Ďalším mliečnym produktom, ktorý treba zaradiť k bohatej rodine syrov, je čoraz obľúbenejšia Fellada, ktorá je chuťou i výzorom podobná gréckej fete. Aj podtatranská spoločnosť Melina ponúka zákazníkom tento syr, ktorý na pultoch s mliečnymi výrobkami nájdete v „light“ verzii s 30 % obsahom tuku. Mäkký syr výrazne bielej farby s typickou slanou príchuťou si tak môžete dovoliť aj počas rôznych redukčných diét. Jedinečná chuť Fellady, ktorá je vyrobená z pasterizovaného kravského mlieka, najlepšie vynikne v rôznych zeleninových šalátoch, ktoré dokážu výrazne spestriť stereotypné jedlá našich kuchýň a dodať potrebnú energiu. Syr je taktiež významným zdrojom bielkovín a vápnika, pričom vo veľkom množstve obsahuje aj vitamíny A, B2, niacín, B12 či D a plusom sú aj minerálne látky zinok a fosfor. 220 g Fellada light v pestrofarebnom balení od Meliny si Vás tak dokáže získať už pri prvom ochutnaní.
  • Sold out

    Kefír

    Sortiment kyslomliečnych výrobkov je veľmi široký. Výhodou takýchto výrobkov, ktoré si ľudia vážia už po stáročia, je okrem obsahu vápnika, fosforu, vitamínov A, D, B či kvalitných bielkovín, tiež ich lepšia stráviteľnosť v porovnaní s mliekom. Baktérie čiastočne štiepia mliečny cukor, z ktorého majú niektorí ľudia zažívacie ťažkosti. A čo je tiež veľmi dôležité, dokážu osídliť náš tráviaci trakt spôsobom, ktorý potláča rozvoj nežiadúcich baktérií. Jedným z najefektívnejších pomocníkov pri ťažkostiach s trávením je kefír, ktorý ošetrí vašu črevnú mikroflóru a zharmonizuje tráviaci trakt. Podtatranská spoločnosť Melina na svojich pultoch ponúka blahodarný kefír, ktorý si ľudia pripravovali už pred vyše 5000 rokmi. Kefírová kultúra pochádza jednak z kaukazských hôr a tiež z opátstva v Tibete, kde sa vyskytujú kefírové zrná nazývané Tibetská huba. Pravidelné pitie kefíru od Meliny pomáha proti chronickej únave, pričom zmierňuje vplyvy stresu na organizmus, upokojuje nervovú sústavu a napomáha regenerácii buniek. Okrem toho má silné antibakteriálne a antifungálne účinky. Veľmi priaznivo vplýva aj na pevnosť kostí. Vitamín K2 sa totiž stará o to, aby vápnik putoval do kostí a zubov a nie tam kam nepatrí (mäkké tkanivá, cievy). Je veľmi dobre stráviteľný aj pre tých, čo sú relatívne citliví na laktózu. Toto predstavuje vlastne aj hlavný dôvod, prečo ide o jednu z top probiotických potravín, ktorú človek do seba môže dať. Je plný prospešných baktérií, ktoré, keď sa v čreve udomácnia, majú veľmi pozitívny efekt na celkové zdravie či dokonca aj náladu.
  • Sold out

    Lahodné plátky light Gouda

    Zloženie: – paterizované mlieko – soľ – stabilizátor: chlorid vápenatý – konzervačná látka: lyzozým (z vaječného bielka) – bakteriálne kultúry – syridlo – farbivo: beta-karotén Obsah tuku znížený o 48% oproti syru s 27% obsahom tuku. Obsah tuku: 3%. Kvalitné syry sú mliečne výrobky, bohaté na rôzne živiny, ktoré sú nenahraditeľné pri správnom vývoji ľudského organizmu. Obsahujú totiž vápnik, vitamín B12, vitamín A, fosfor, zinok, vitamín D, železo, sodík a horčík. Okrem toho skvelo chutia a hodia sa ku mnohým jedlám. Avšak, väčšina syrov má tiež aj vysoký obsah kalórií a tuku v sušine, čo už mnohým po chuti nie je. Trh sa v dnešnej dobe aj preto snaží uspokojiť ľudí, ktorí sa riadia rôznymi redukčnými diétami a ktorí si tak potrpia na niečo „ľahšie“. V „light” verzii nájdeme na pultoch reťazcov veľa druhov mliečnych výrobkov, majonéz, dresingov, čokolád, zmrzlín, džemov, nápojov, sušienok a pod. Buďte však opatrní a nenechajte sa zlákať len tak hocijakým marketingovým ťahom. Výrobky s lákavým názvom „light“, čiže bez cukru alebo tuku, v sebe totiž skrývajú kopec umelých sladidiel, ktoré sú niekedy ešte horšie, ako cukor či spomínaný tuk. Nič z toho sa však netýka mliečnych light produktov, ktoré aj napriek zníženému obsahu tuku v sebe uchovávajú všetky klasické živiny. Presne to je prípad lahodných plátkov light syra Gouda, ktorý Melina vyrába so zníženým obsahom tuku 30 %. Ide o polomäkký syr vyrobený z kravského odstredeného mlieka s nízkym obsahom laktózy. Výhodou syra je jeho ľahká stráviteľnosť a zároveň aj sýtosť. 150 g plátky light Goudy od Meliny hľadajte v obchodoch v praktickom modro-čiernom balení s ochrannou atmosférou. Okrem toho je táto Gouda light k dispozícii aj ako celistvý hranol.
  • Sold out

    Tvaroh mäkký hrudkovitý

    Čerstvý syr – tvaroh vyrábaný v roztierateľnej forme ideálny pre nátierky, plnky do koláčov alebo len tak na priamu konzumáciu. V ponuke tvaroh mäkký so zníženým obsahom tuku len 1,1%, vynikajúci pre štíhlu líniu, ďalej tvaroh jemný s obsahom tuku 15%, tvaroh polotučný s obsahom tuku 30% a tvaroh krémový – extra tučný 450g. Tento produkt je možné zakúpiť aj ako mix 3ks – kartón. Tvaroh je veľmi stará potravina, ktorá sa po prvýkrát objavila už v starovekej Mezopotámii. Ide o mliečny produkt smotanovej chuti, ktorý máva oproti iným známym výrobkom tuhšiu konzistenciu. Mäkký tvaroh je pre svoje široké využitie v slovenskej kuchyni už dlhšiu dobu veľmi populárny. Tvarohy sa dajú rozdeliť do štyroch kategórií. Odtučnený obsahuje menej ako 5% tuku v sušine, nízkotučný má okolo 15%, polotučný približne 15 až 25% tuku v sušine a tučný, obsahuje okolo 38% tuku v sušine. Aj mliekarenská spoločnosť Melina ponúka všetky tieto druhy najpredávanejších tvarohov. Medzi tie najobľúbenejšie patrí jemný hrudkovitý tvaroh s 15 % obsahom tuku. „Biele zlato“ sa vyrába zrážaním kvalitného pasterizovaného mlieka pri pomerne vysokých teplotách. Obsahuje vitamíny A, B, E, bielkoviny a minerálne látky, pričom ide o univerzálnu potravinu, ktorú možno kombinovať s rôznymi sladkými či slanými jedlami. Pokiaľ ide o energetický prísun, je tvaroh na popredných priečkach v celej gastronómii, pretože biologická hodnota mliečnych bielkovín patrí medzi vôbec tie najvyššie. Tvaroh je možné hneď konzumovať, no je tiež základnou surovinou pre výrobu syrov či najrôznejších dezertov, krémov alebo nátierok. Jemný hrudkovitý tvaroh od Meliny nájdete v obchodoch v 250 g zelenej vaničke, ktorá výrobku zabezpečuje pomerne dlhú trvanlivosť.