Srnčí chrbát s krémovou hríbovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi
Ako na to?
Porcie2
Príprava
45 minút
Úroveň
stredný
Ingrediencie
- 2ks Srnčí chrbát ( jelenia sviečková )
- 1ks Cibuľa
- 4strúčiky Cesnak
- 200g Hríby čerstvé alebo mrazené
- 200ml Smotana na šľahanie Melina
- 10g Tymián
- 400g Baby zemiaky
- 15g Rozmarín
- 5pl Slnečnicový olej
- Soľ muškátový orech a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup receptu
Srnčie chrbáty vyberieme z chladničky a necháme postáť na izbovej teplote.Baby zemiaky umyjeme, necháme stiecť a dáme na plech. Osolíme a okoreníme, pridáme rozmarín a cesnak, polejeme olejom a všetko dobre premiešame.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 25 minút. Cibuľu nakrájanú na drobno si opražíme na oleji do zlatista. Pridáme očistené hríby, zarestujeme a prídáme smotanu a redukujeme. Ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orechu.
Rozmixujeme na hladkú omáčku a pridáme tymián podľa chuti. Predhrejeme si rúru na 180 °C.Grilovaciu panvicu si rozohrejeme kým sa z nej nedymí, musí byť veľmi horúca.
Na oleji si zprudka opečieme srnčie chrbáty z oboch strán do zlata, preložíme na plech a vložíme do rúry na 8 minút na stupeň dopečenia medium, teda v strede ešte ružové. Po dopečení mäso ešte necháme postáť aspoň 5 minúť. Všetko spolu servírujeme na tanieri, mäso ukladáme ako posledné.