Bravčová masť 200g
Poznáme ju už celé stáročia, kedy bola masť hlavným zdrojom tuku pri varení a pečení. Na rozdiel od iných tukov na varenie, masť nemá výraznú chuť. Vďaka svojej neutrálnej chuti a vôni sa masť dá použiť v studenej kuchyni, na varenie, pečenie, fritovanie aj vyprážanie. Bravčová masť pridáva do pokrmov bohatosť a hĺbku chuti. Masť je výnimočná pri pečení pečiva alebo sušienok, a stále častejšie je uprednostňovaná mnohými pekárskymi výrobcami pred rastlinným olejom a maslom.
Nie je len chutná, ale aj zdravá, má približne 48% nenasýtených tukov, 40% nasýtených tukov a 12% polynenasýtených tukov. Taktiež obsahuje vitamín D, ktorý sa v našom tele tvorí pod kožou pri pôsobení slnečného žiarenia, môžeme rovnako dobre získať aj konzumáciou masti. Tá obsahuje približne 1 000 IU v jednej lyžici.
Vedeli ste, že tuky sú lepším zdrojom energie ako cukry, a preto by mali tvoriť až 35% denného príjmu energie?
Vo vybraných predajniach si môžete kúpiť Bravčovú masť od MELINY a vyskúšať jej skvelú chuť.