×
Your cart is empty.

Makový cheesecake

Makový cheesecake

icon box image

Stanley Šulc

ŠÉFKUCHÁR V REŠTAURÁCII

icon box image

Porcie

4-5

icon box image

Príprava

45 min

icon box image

Úroveň

stredná

Ingrediencie

200 g Maslových sušienok/Suchých perníkov
100 g 82% Maslo Melina
200 g Slivkový kompót
Škorica, mleté klinčeky
450 g Extra krémový tvaroh od Meliny

250 g Tortová šľahačka (36%) – Melina
100 g Cukor práškový
100 g Cukor krupicový
100 g Mletý mak
Citrónová kôra

Postup prípravy

Do menšieho hrnca vložíme zcedené slivky z kompótu s časťou šťavy, krupicový cukor, škoricu a mleté klinčeky, povaríme a zredukujeme tekutinu do zhustnutia.

Hotový a dochutený kompót dáme vychladiť. Roztopíme si maslo a necháme na chvíľu schladiť. Sušienky rozdrvíme vo foodprocesore alebo v rukách a zalejeme roztopeným maslom, rozdelíme do pripravených pohárov.

Krémový tvaroh vložíme do misy spolu s práškovým cukrom, makom a citrónovou kôrou. Všetky suroviny vymixujeme tyčovým mixérom, podľa chute možeme ešte pridať cukor.

Pridáme na husto vyšľahanú tortovú šľahačku a lízatkom jemne miešame, aby sme nestratili objem a jemnosť tvarohu. Tvarohovo-makovú plnku naplníme do zdobiaceho sáčku a položíme do chladu.

Na pripravený sušienkový základ navrstvíme slivkový kompót a na ten zasa striekame tvarohovú plnku. Dozdobíme mletou škoricou, alebo pomarančom, lístkom mäty.

Použité produkty od Meliny

  • Sold out

    Maslo čerstvé 82 % 250 g

    Čerstvé maslo od Meliny s vysokým obsahom tuku 82 % je vyrobené z kvalitného kravského mlieka vo forme emulzie vody v tuku, ktoré tvoria prevažne nasýtené mastné kyseliny. V podstate ide o zmes spomínaného mliečneho tuku, vodného roztoku, malého množstva laktózy a kyseliny mliečnej v kombinácii s kazeínom. Výrobok je bohatým zdrojom vitamínov A, D, E a K či rozpustných a nerozpustných minerálov.
    Už po stáročia je známe, že kyselina maslová priaznivo pôsobí na kompletnú črevnú mikroflóru a iné zažívacie procesy nášho organizmu. Nasýtené tuky majú protirakovinové účinky a sú známe aj tým, že efektne posilňujú celý imunitný systém. Fámy o tom, že z masla priberiete, podľa všetkého nie sú pravdivé. Čisto prírodné zloženie je hlavným dôvodom, prečo je čerstvé maslo od Meliny jedným z najkvalitnejších mliečnych výrobkov. Maslo neobsahuje žiadne pridané farbivá, konzervanty, stabilizátory, prehnané zahusťovadlá ani zvýrazňovače chuti či škodlivé antioxidanty. Natrieť si chlieb pravým čerstvým maslom bol po stáročia rituálom opisujúcim nadštandardné spoločenské postavenie. Dnes máte možnosť dosiahnuť podobných cností pomocou nadčasovej chuti čerstvého masla od Meliny, ktoré je neoddeliteľným a všestranne využiteľným prvkom každej kuchyne.
    Maslo medzi mliečnymi výrobkami v známych reťazcoch nájdete zabalené vo výrazne červenom, 250 g papierovom balení. Mliečny výrobok je potrebné skladovať pri teplote do +8 °C a samozrejme chrániť pred priamym slnečným žiarením.
    Tradičné maslo v červenom obale. Balenie 250 g Ďalšie informácie: Obsah tuku 82 % Skladovanie: Skladujte pri teplote do +8 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Current ProjectMakový cheesecake