×
Your cart is empty.
Asistent pri chudnutí
1. júla 2015 Wordbajan Wordpress

Asistent pri chudnutí

Posted in Blog

Asistent pri chudnutí

Pestré zloženie, tukov len poskromne

Ak si chcete udržať figúru, užitočných rád nikdy nie je dosť. Z toho veľkého množstva teraz pridávame jednu aj my. Jedávajte cottage cheese. Je to nízkokalorická potravina, ktorá vám zaplní žalúdok a oddiali pocit hladu. Má však v sebe aj ďalšie benefity. Okrem mliečnych bielkovín je to napríklad i kazeín. Tento syr teda často zaraďujú do jedálnička športovci. Pomôže vám vybudovať, spevniť svalovú hmotu. Keďže ide o mliečny produkt, samozrejme, že obsahuje aj dostatok vápnika a fosforu, čiže je prevenciou pred osteoporózou aj posilňuje zuby… Probiotické kultúry taktiež urobia svoje a ich význam pre náš organizmus je nepopierateľný. Cottage sa vyrába vysušením, a na rozdiel od tvarohu, sa zráža účinkom enzýmov syridla, takže v ňom zostáva srvátka. Nájdete v ňom smotanovú zložku, ale určite by v smotane nemal plávať.

Na slano aj na sladko

Kombinovať sa dá všelijako. Pri varení s mäsom, väčšinou sa však zvykne konzumovať studený, tak ako je. Najčastejšie na desiatu, ale aj na raňajky na chlebík alebo na večeru, po tréningu, pre dodanie dostatočného množstva kvalitných bielkovín. Vyhnete sa svalovici a tkanivo sa dobre zregeneruje.
Pre deti ho napríklad zmiešajte s kakaom, pridajte, prípadne, nejaké ovocie alebo iné obľúbené dobroty a raňajky sú na svete. Zvykne sa dávať aj do koláčov, namiesto tvarohu alebo zmiešať s džemíkom. Inak je bežné, že si naň vysypete skôr pažítku alebo nejaké bylinky, cesnak, korenie a pod. Možnosti sú, stačí len objaviť tú chuť, ktorá vám vyhovuje najviac. Melina má na trhu niekoľko druhov cottage cheese. Už sme spomínali, že tento syr sa nepýši zrovna prívlastkom „tučný“, no ak vám ide vyslovene o zníženie tukov v potrave, vyrábajú sa aj takéto light produkty. Od Meliny si konkrétne vyhľadajte Cottage cheese klasický, s 5 % tuku alebo so zníženým, 3 %-ným obsahom tuku. Takisto máte na výber ochutené aj neochutené… Jednoducho v rámci pestrej a vyváženej stravy je cottage cheese dobrou voľbou a urobí vám službu aj pri tvarovaní postavy do plaviek…