×
Your cart is empty.
Brusnice majú liečivú moc
18. júna 2015 Wordbajan Wordpress

Brusnice majú liečivú moc

Posted in Blog

Brusnice majú liečivú moc

Chrípka, hnačka, bolestivá menštruácia alebo reumatizmus. Pri všetkých týchto ťažkostiach si spomeňte na brusnice a začnite ich zobkať. Rovnako by ste tak mohli urobiť aj z preventívnych dôvodov. Budete predchádzať viacerým druhom infekcií.

Vitamínová bomba

Brusnice obsahujú veľa vitamínu C. Ale aj E, K, triesloviny a mnoho rozličných organických kyselín. Sú skvelým antioxidantom. Vďaka nim sa netvoria krvné zrazeniny, upravujú tlak a bránia upchatiu ciev. Svojim zložením napomáhajú aj k štíhlej línii. Už kedysi ich Indiáni používali napríklad aj na liečenie rán či utišovanie bolesti. Dokonca im pomáhali aj proti otrave krvi.

Dnes sú preslávené najmä pri problémoch s močovými cestami, a to ako preventívne, tak aj liečebne. Obsahujú kyseliny, ktoré osídlia tieto cesty a zabránia vzniku zápalu. Nedovolia baktériám a infekciám priľnúť na steny celého tohto ústrojenstva a ďalej sa množiť.

Okrem toho však vieme, že pomôžu aj pri problémoch s trávením, vďaka Céčku aj pri prechladnutí alebo chrípke a majú aj protirakovinový účinok. Svoju poctivú robotu začnú už hneď v ústach. Zamedzujú totiž rozmnožovaniu baktérií a vzniku zubného kazu.

Nielen ku grilovanému enciánu

Brusnice by sme mali jesť častejšie, než je u nás zvykom. Napríklad sem-tam na desiatu či olovrant, keď vám dochádza energia. Brusnice vám ju totiž nielen doplnia, ale pomôžu aj pri únave, celkovej slabosti alebo nechutenstve. Spestriť si to môžete aj napríklad tým, že si ich prihodíte k ďalšiemu ovociu na ovocný šalát alebo k ovseným vločkám. Nie každému sa totiž zbiehajú slinky pri pomyslení na obyčajné ovsené vločky bez chuti… A pritom by v zdravom jedálničku nemali chýbať. Takže k nim pridajte ovocie a hneď je to kaša, ktorá už prosto chutí! Takúto si v pracovnom čase ani nemusíte vyrábať. Robí to za vás Melina. Ovsenú kašu si na desiatu iba vyberiete z chladničky. A majú aj takú s brusnicami. Alebo s jahodami či jablkom a hrozienkami.

Ovsené vločky dobre zasýtia a brusnice zase dodajú potrebné vitamíny. Čo viac by sme na desiatu mohli chcieť?