- Skills:
- Minútky
Cviklová nátierka s tvarohom a chrenom
Ingrediencie
2ks Cvikla (upečená)
2 pl Olivový olej
1 ks Cesnak
45 g Vlašské orechy
100 g Extra jemný tvaroh
1 pl Citrónová šťava
20 g Chren
10 g Kôpor
2 ks Vajce (na ozdobu)
Rasca, soľ
Postup prípravy
Obe červené repy polejeme olivovým olejom, podlejeme trochou vody a dáme piecť na 180 stupňov na hodinu až hodinu a pol, obrátime v polovici pečenia.
Orechy nasekáme nadrobno, pridáme pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, nastrúhaný chren a tvaroh.
Na jemno nastrúhame aj ošúpanú a vychladenú cviklu, dochutíme soľou, rascou, kôprom a citrónovou šťavou. Podávame s na tvrdo uvareným vajcom.