×
Your cart is empty.

Temné Francúzske zemiaky

Temné Francúzske zemiaky

icon box image

Ladižo & Jerry

STAND UP KOMICI

icon box image

Porcie

6-8

icon box image

Príprava

60 min

icon box image

Úroveň

ľahká

Ingrediencie

1 kg zemiakov
2-3 ks klobásky
4 ks vajcia
500 g slaniny
500 ml Smotany na šľahanie Melina
150 g čerstvých šampiňónov
1 ks cibule
1 ks papriky

Veľa syra Eidam Melina
Veľa syra Emdamer Melina
bravčová masť Melina
soľ
čierne korenie
chilli
bylinky

Postup prípravy

Nakrájame si klobásku a zemiaky, ktorými vyložíme masťou vymastený plech. Nakrájame si papriku, šampiňóny, vajce uvarené natvrdo a plátky slaniny, ktoré navrstvíme na klobásku a zemiaky, dochutíme podľa chuti soľou a korením.

Následne na vrch vylejeme smotanu a znova vrstvíme zemiaky, klobásku, papriku, šampiňóny, vajíčko, slaninu, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku a znova dochutíme soľou, korením a chilli. V miske si vymiešame surové vajíčko so smotanou a nastrúhaným syrom Eidam, dochutíme a znova vylejeme na vrch. Narežeme si plátky syru Emdamer, poukladáme ich na vrch a dáme zapiecť do rúry.

Dobrú chuť!

Použité produkty od Meliny

  • Sold out

    Emdamer 250g

    Zloženie: Pasterizované MLIEKO Soľ Stabilizátor chlorid vápenatý Bakteriálne kultúry Syridlo Farbivo: karotény Typ balenia: Tepelne utesnené Ďalšie informácie: Jedna porcia 100 g obsahuje: 339 kcal 17%, Tuk 26,0 g 37%. % odporúčaného denného množstva pre dospelých. Obsah tuku v sušine min. 45 %. Obsah sušiny min. 55 %. Balené v ochrannej atmosfére. Text označenia alergénu: Alergény sú v zložení zvýraznené VEĽKÝM písmom Informácie o alergénoch: Mlieko – Obsahuje Podľa archeologických poznatkov je syr pravdepodobne tak starý ako ľudská civilizácia! Vynájdenie syra súvisí predovšetkým so zušľachtením divokých zvierat na domáce. Od roku 8000 p. n. l. do roku 3000 p. n. l. ľudstvo postupne prichádzalo v jednotlivých častiach sveta na rôzne mliečne kombinácie, ktoré premieňali do podoby dnešného syra. Presne taký syr, aký poznáme dnes, uzrel svetlo sveta v stredoveku. Ak ľudia chceli, aby sa mlieko prevážané loďou nepokazilo, nalievali ho do rôznych vakov. V týchto vakoch sa mlieko zrazilo, čo bol prvý príznak pre napredovanie výroby syra. V dnešnej dobe ponúka trh s mliečnymi výrobkami širokú paletu tých najrôznejších druhov syra. Jedným z nich je aj syr Emdamer, čo je prírodný syr ementálskeho typu. Tento druh polotvrdého syra ponúka aj podtatranská spoločnosť Melina, ktorá ho predáva v tvare hranola o hmotnosti cca 250 g. Tento Emdamer švajčiarskeho typu je špecifický najmä svojimi veľkými dierami a vyzretou drevnatou chuťou. Ideálne sa hodí ako večerná maškrta servírovaná s vínom v kruhu príjemnej spoločnosti. Okrem iných prísad, akou je napríklad potrebná soľ, je pri výrobe tou najdôležitejšou surovinou jednoznačne pasterizované mlieko. Plnotučný zrejúci syr Emdamer od Meliny, s obsahom tuku 45 %, nájdete v obchodoch zabalený v čiernom, tepelne utesnenom obale.
  • Sold out

    Smotana na šľahanie 30% 250ml

    Smotana trvanlivá ošetrená UHT ohrevom vhodná na šľahanie s obsahom tuku 30%. Balenie 250g s praktickým uzáverom. Zloženie: Smotana, Stabilizátor E407 Ďalšie informácie: Obsah tuku min. 30%. Uchovajte pri teplote 2°C až 25°C. Pred šľahaním ponechajte min. 24 hodín pri teplote 2°C až 6°C. Pred použitím pretrepte. PO otvorení uchovajte v chladničke a spotrebujte do 48 hodín. „Extra“ smotana na šľahanie od Meliny slúži na zjemnenie a obohatenie rôznych klasických alebo netradičných šľahačkových pokrmov. Táto trvanlivá smotana sa spolu s jogurtom alebo acidofilným mliekom radí už dlhšiu dobu medzi tie najobľúbenejšie kyslomliečne výrobky. Smotanu na šľahanie ponúka spoločnosť Melina v praktickom 250 g balení, ktorú v obchodoch spozorujete vďaka elegantne čiernemu tetrapacku s pestrým červeným uzáverom. Vďaka vysokému obsahu tuku (až 30%) sa po rozšľahaní táto hustá smotana najlepšie hodí na rôzne cukrárenské výrobky. Extra energetická smotana na šľahanie sa vyrába z kravského mlieka, ktoré je pre čo najdlhšiu spotrebu ošetrené ultravysokotepelným ohrevom (UHT). Uchovať ju môžete pri teplote 2°C až 25°C, pričom min. 24 hodín pred šľahaním je potrebné smotanu udržiavať pri teplote 2°C až 6°C. Pred použitím je smotanu tiež nutné poriadne pretrepať. Po otvorení výrobok samozrejme uchovajte v chladničke a spotrebujte do 48 hodín. Smotana tiež obsahuje stabilizátor E407, ktorý sa v potravinárstve nazýva Karagénan. Táto látka je hojne využívaná ako stabilizátor, zahusťovadlo, želírovacia látka či emulgátor. Keďže sa jedná o sulfátový polysacharid, ktorý sa vyskytuje v červených morských riasach, je táto konzervačná látka na ľudský organizmus pomerne bezpečná. Nič vám tak už nebráni spestriť vaše pokrmy práve hustou šľahačkou od Meliny.

Current ProjectTemné Francúzske zemiaky