- Skills:
- Hlavné jedlá
Temné Francúzske zemiaky
Ingrediencie
1 kg zemiakov
2-3 ks klobásky
4 ks vajcia
500 g slaniny
500 ml Smotany na šľahanie Melina
150 g čerstvých šampiňónov
1 ks cibule
1 ks papriky
Veľa syra Eidam Melina
Veľa syra Emdamer Melina
bravčová masť Melina
soľ
čierne korenie
chilli
bylinky
Postup prípravy
Nakrájame si klobásku a zemiaky, ktorými vyložíme masťou vymastený plech. Nakrájame si papriku, šampiňóny, vajce uvarené natvrdo a plátky slaniny, ktoré navrstvíme na klobásku a zemiaky, dochutíme podľa chuti soľou a korením.
Následne na vrch vylejeme smotanu a znova vrstvíme zemiaky, klobásku, papriku, šampiňóny, vajíčko, slaninu, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku a znova dochutíme soľou, korením a chilli. V miske si vymiešame surové vajíčko so smotanou a nastrúhaným syrom Eidam, dochutíme a znova vylejeme na vrch. Narežeme si plátky syru Emdamer, poukladáme ich na vrch a dáme zapiecť do rúry.
Dobrú chuť!