- Skills:
- Hlavné jedlá
Arancini plnené mozzarelou
Ingrediencie
50 g masla Melina
1 ks cibule
1 ks cesnaku
500 g ryže na rissotto (napríklad arbório)
200 ml pasírovaných paradajok
2 dcl bieleho vína
1 l vývaru/bujónu/vody
5 ks vajec (3 do ryže, 2 na obaľovanie)
15 g bazalky
350 g bravčovej masti Melina na vyprážanie
strúhanka na obaľovanie
soľ a čierne korenie podľa chuti
listový šalát na dozdobenie
Postup prípravy
Na masle a kvapke oleja si speníme nasekanú cibuľku, pridáme cesnak, ktorý pečieme len chvíľku. K cibuľke a cesnaku pridáme víno a necháme vypariť alkohol, následne pridáme pasírované paradajky. Pridáme ryžu a premiešame zmes, do ktorej následne prilievame vývar. Ryžu varíme úplne do mäkka, nakoniec pridáme bazalku nasekanú nadrobno a necháme zmes vychladnúť.
Keď je už ryža vychladnutá dochutíme ju soľou a korením, pridáme 3 vajcia a premiešame. Ak sa vám zdá, že je zmes riedka, môžete ju zahustiť strúhankou. Zo zmesi si vytvarujeme guľky, do ktorých vtlačíme kúsok mozzarely. Guľky obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme ich na bravčovej masti do zlatista.
Dobrú chuť!