- Skills:
- Recepty od fanúšikov
Bezlepkové oškvarkové pagáče
Regina Kopčová
FANÚŠIČKA MELINY
Ingrediencie
800 g bezlepkovej múky
400 g pomletých oškvarkov
3 ks vajcia (2 do cesta, 1 na potretie pred pečením)
4 PL roztopenej bravčovej masti Melina
40 g kvasníc
1 ČL cukru
1 ČL soli
5 dl vlažného mlieka
Postup prípravy
Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiešame s múkou, soľou, vajíčkami, rozpustenou bravčovou masťou Melina a oškvarkami, následne vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a preložíme ho ako lístkové cesto – trikrát po 15-tich minútach.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a začneme vykrajovať pagáčiky, ktoré ukladáme na suchý plech. Na plechu pripravené pagáčiky potrieme vajcom, spravíme nožom alebo mriežkovým krájadlom na zemiaky mriežku a pečieme v horúcej rúre 10 minút.
Pre spestrenie môžeme z cesta zapletať malé pletenky zo štyroch pruhov cesta.
Dobrú chuť!