×
Your cart is empty.
Jahodový a vanilkový tvaroh. Už aby ste ich mali doma. Najlepšie v bruchu!
5. apríla 2016 Patrik Boďo

Jahodový a vanilkový tvaroh. Už aby ste ich mali doma. Najlepšie v bruchu!

Posted in Blog

Jahodový a vanilkový tvaroh. Už aby ste ich mali doma. Najlepšie v bruchu!

Radi ochutnávate mliečne výrobky a maškrty, no výrobcovia prinášajú na pulty len málo zaujímavých noviniek? Zabudnite viac už na každodenné raňajky, olovrant alebo večeru pri konzumovaní čerstvého pečiva s obyčajným maslom, stereotypnými nátierkami či nejakými jogurtmi. Na scénu prichádza jedinečná novinka v podobe „bieleho zlata“ s klasickými príchuťami!

Tvaroh. Najvšestrannejší mliečny výrobok!

Naši dedkovia a babičky mali rôzne pokrmy vyrobené z mlieka, vrátane obľúbeného tvarohu, zaradené v jedálničku takmer každý deň. Táto prastará potravina sa na stoloch domácností po prvý raz objavila dokonca už v starovekej Mezopotámii. A i keď má tvaroh u nás svoju historickú tradíciu a používa sa tu odpradávna, za výrobou malej misky tohto mliečneho produktu stála obrovská drina. Dnes si našťastie môžeme bez akejkoľvek námahy (samozrejme okrem zájdenia si do obchodu) dopriať tvaroh kedykoľvek a kdekoľvek. A čo je na tom najlepšie? Že si vieme poľahky vychutnať taký tvaroh, aký máme najradšej!

Prečo jesť všetko tvarohové?

Ako iste viete, tvarohy v obchodoch nie sú len biele, ochutené, ale k dispozícii je dnes už mnoho sladkých i slaných tvarohových nátierok. Dostať ich vo vaničke, v črievku, v kocke, strúhaný, s príchuťou, odtučnený či tučný. Je si naozaj z čoho vyberať! Z tohto mliečneho produktu sa okrem iného vyrábajú aj rôzne dezerty a krémy, ktoré sú nielen chutné, ale dokážu predovšetkým zdravo obohatiť naše stravovanie. Taký tvarohový krém vie totiž zregulovať hladinu cholesterolu v krvi a vďaka vysokému obsahu vápnika je tiež výbornou prevenciou proti osteoporóze. Okrem toho v ňom nájdete vitamíny B6, B12, ďalej A, C, D, E a K, riboflavín, tiamín, kyselinu listovú, niacín a betakarotén. V podobných dezertoch hľadajte tiež minerálne látky a nenasýtené mastné kyseliny.

Krst sladkých potomkov

Čoraz intenzívnejšie sa na výslnie s mliečnymi výrobkami dostáva jedinečná novinka v podobe tvarohového krému Capresi. Postup a receptúra prípravy tohto nadýchaného tvarohu je založená predovšetkým na hodnotách tradičných rodín, ktoré si kedysi dávno vyrábali mliečne produkty svojpomocne vo svojich skromných príbytkoch. A i keď má tvaroh celú radu pozitívnych látok, pre jeho nevýraznú, mierne kyslastú chuť, ho ľudia neobľubujú konzumovať samostatne. Melina spod štítov Vysokých Tatier výrobok spracováva modernými technológiami, ktoré tvarohu dokážu dodať nadýchanú jemnosť. Okrem tvarohového krému Capresi s orieškami alebo jablkom s hrozienkami sa po novom môžete osviežiť už aj dezertom s príchuťou jahôd či vanilky. Skúste ochutnať!