×
Your cart is empty.
Melina „bez deka mlieka“? Áno! A dokonca v niekoľkých variáciách.
21. októbra 2020 Wordbajan Wordpress

Melina „bez deka mlieka“? Áno! A dokonca v niekoľkých variáciách.

Posted in Blog

V dnešnej dobe máme na trhu výber rôznych alternatív k bežne dostupným syrom, teda k mliečnym výrobkom, ktoré obsahujú mliečnu bielkovinu, tuky a ďalšie zložky. Pokiaľ však patríte k ľuďom, ktorí sa rozhodli nejesť mliečne výrobky, či už dobrovoľne alebo zo zdravotných dôvodov, potom určite oceníte našu vegánsku radu VEGE syrov „Bez deka mlieka“.

Možno si teraz poviete, že vegánske syry určite nenahradia chuť plnotučného syra, ktorý sa pri tepelnej úprave krásne roztečie. Máme pre vás prekvapenie. Roztečie sa aj vegánsky syr a dokonca jeho chuť je rovnako lahodná. Poďme ale pekne po poriadku.

Keď nebudem jesť mliečne produkty, budú mi chýbať vitamíny a minerály. Pravda alebo mýtus?

Určite si aj vy kladiete otázku: „Ako je možné nahradiť mliečnu bielkovinu, ktorú obsahujú mliečne produkty a vápnik, ktorý je základnou stavebnou jednotkou pre naše kosti a zuby?“ V dnešnej dobe veľmi jednoducho. Počet vegánov v Európe rapídne narastá. Preto sa potravinový priemysel rýchlo prispôsobuje dopytu. Výrobcovia vegánskych produktov sa už zameriavajú nie len na výrobu výrobkov s označením VEGAN, ale aj na ich výživovú hodnotu a rozmanitosť. My v Meline nezaostávame za potrebami našich spokojných zákazníkov, preto sme sa rozhodli priniesť vám na trh radu vegánskych produktov, ktoré nie len skvele chutia, ale sú bohaté na vitamín B a vápnik.

Ako si vybrať ten správny?

Možností je veľa, ako si teda vybrať ten správny vegánsky produkt? Prečo by ste si mali vybrať iba jeden? My pre vás máme pripravenú celú radu vegánskych produktov. Od plátkových syrov, ktoré viete použiť do sendvičov, toastov, dokonca aj na pizzu.

Vegánske nátierky sú zas vďaka svojej krémovej textúre ľahko roztierateľné. Preto sú ideálne ako zdravá desiata s celozrnným pečivom alebo ako ochutený dip na párty.

Máte radi stredomorskú kuchyňu a šaláty? Siahnite po šalátovom produkte s charakteristickou slanou chuťou.

Vegánom aj počas sviatkov

Vianočné sviatky a Nový rok sa nezadržateľne blížia a veľa z nás si nedokáže predstaviť tradičné jedlá vo vegánskej verzii. Nezúfajte, inšpirácie je neúrekom napríklad na vegánskych foodblogoch, ktoré sú plné chutných a zdravých jedál. Zaujímavé recepty môžete nájsť aj na našom webe.

Vegánsky neznamená „sójový“

Väčšina z nás si myslí (celkom oprávnene), že všetko, čo nie je vyrobené zo živočíšnych produktov, je automaticky vyrobené zo sóje. A jesť veľa sóje predsa nie je zdravé. Tento mýtus sa vám teraz pokúsime vyvrátiť. Vegánska rada produktov „Bez deka mlieka“ je totiž vyrobená na báze kokosového tuku, nie sóje, takže je vhodná pre každého, kto sa rozhodol zlepšiť svoj jedálniček. Výrobky získali označenie V-label, čo je medzinárodný symbol certifikovaných výrobkov určených pre vegetariánov a vegánov. Výrobok označený týmto symbolom zaručuje, že daný produkt bol skontrolovaný na prítomnosť živočíšneho pôvodu a to nielen v zložení výrobku, ale aj v doplnkových a pomocných látkach a prísadách, ktoré sa použili vo všetkých fázach pri výrobe produktu.

Najjednoduchší spôsob ako rozpoznať kvalitný vegánsky produkt je: hľadajte na obale označenie V-Label. Môžete ho vidieť aj na našich produktoch „Bez deka mlieka“. Výrobok označený týmto symbolom zaručuje, že daný produkt bol skontrolovaný na prítomnosť živočíšneho pôvodu a to nielen v zložení výrobku, ale aj v doplnkových a pomocných látkach a prísadách, ktoré sa použili vo všetkých fázach pri výrobe produktu, takže sa nemusíte báť, že okrem produktu doplneného o vitamíny a minerály kupujete aj nezdravé aditíva.

Výhody vegánstva

A prečo vlastne by ste sa mali rozhodovať, či kúpiť vegánsky produkt alebo ten klasický mliečny? Pokiaľ ste milovník ekológie a životného prostredia, určite vás poteší fakt, že výroba vegánskych produktov nezaťažuje životné prostredie a šetrí prírodné zdroje. Pokiaľ ste milovníkom zvierat, sú vaše pohnútky jasné. A pokiaľ vám ide o vaše zdravie, vyvážená vegánska strava výrazne znižuje riziko vzniku chronických ochorení, a tiež pomáha pri prevencii a liečbe rôznych chorôb. Správne zostavená vegánska strava je zdravá, plnohodnotná a veľmi chutná.

Foto: freepik.com, unsplash.com