×
Your cart is empty.
Mliečna maškrta pre každého
12. októbra 2015 Wordbajan Wordpress

Mliečna maškrta pre každého

Posted in Blog

Mliečna maškrta pre každého

Preto, že má tvaroh naozaj veľmi veľa bielkovín, ho môžu papať deti až od jedného roka. Aby u menších nespôsobili alergiu a zbytočne nezaťažili trávenie a obličky. Ale teda, pre deti väčšie sú tvarohy nielen vhodné, ale vlastne aj potrebné. Takéto detičky by mali mať niečo od mlieka aspoň trikrát denne. Takže v rámci striedania s materským alebo náhradným umelým mliekom, bielymi jogurtmi, mliečnymi kašami, nezabudnite zaradiť do jedálnička malého drobca aj tvarohy.

Vyberáme tvaroh

Jedna vec sú štandardné tvarohy. Do nátierok. Alebo s ovocím. Do jemného tvarohu im pokojne primiešajte napr. aj troška detskej výživy, či džemu… Alebo ďalšou možnosťou, ako to vzácne zloženie do organizmu dostať, sú tvarohové krémy. Ak ich budete v obchode vyberať, všímajte si zloženie. Určite by v ňom mal byť tvaroh na prvom mieste a mala by to byť teda najzákladnejšia zložka. Takisto sledujte obsah bielkovín, tuku, cukru… Práve vďaka tomu, že je v kelímku najviac tvarohu, dodáte deckám dostatok bielkovín, ktoré tak potrebujú.

Bohaté zloženie, výborná chuť

Zrovna tvarohy majú v sebe bielkoviny s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín. Takže si ich naše telo nevytvorí samo. Musíme mu ich dodávať a preto výber kvalitných potravín netreba podceniť. Práve tvarohy vďaka tomu patria medzi hodnotné potraviny s najkvalitnejším zdrojom bielkovín.

A o bielkovinách už stačilo, ich podstata je snáď už jasná. Za zmienku pri tvarohoch isto stojí aj vápnik. Mávajú ho v celkom nezanedbateľnom množstve. Myslím, že v slovenskej kuchyni je tvaroh využívaný dostatočne často a v chladničke ho hádam objavíte vždy, keď potrebujete… No v prípade maškŕt, chuti na sladké alebo dožadovania sa sladkostí od vašich ratolestí, bude určite vhodnejší variant kvalitný tvarohový krém.

Od Meliny hľadajte v chladiacich boxoch v potravinách Capresi. Sú to tvarohové krémy s príchuťou jabĺk a hrozienok alebo orieškov. Deťom na desiatu či olovrant alebo aj vám… Určite ak si máte vybrať medzi krémešom alebo tvarohovým dezertom, B bude lepšia voľba, čo poviete?