×
Your cart is empty.
Na desiatu aj mliečne výrobky
30. septembra 2015 Wordbajan Wordpress

Na desiatu aj mliečne výrobky

Posted in Blog

Na desiatu aj mliečne výrobky

Mliečne potraviny obsahujú všetko, čo detský organizmus potrebuje. To už vieme. Hodnotné bielkoviny, mnoho vitamínov a dobre využiteľný vápnik. Ten potrebujeme pre vývoj pevnej kostry a ním predchádzame neskoršej osteoporóze. Tá sa síce týka až starších z nás, ale preventívne na ňu musíme myslieť už od malička. Mliečny tuk je ľahko stráviteľný a mliečny cukor laktóza, okrem toho, že dodáva energiu, dobre vplýva aj na naše črevá. V zásade je mlieko naozaj šikovná, vhodná, využiteľná potravina.

Mlieko aj ochutené

Mlieka by sme mali denne vypiť aspoň dva deci. Naozaj naň nezabúdajme, dobré je ráno, ale aj večer pred spaním. Viete, pohár teplého mlieka a spíte ako batoľatá. Ak vám alebo vašim deťom bežné, sladké neochutené mlieko až tak nevonia, zamieňajte ho za jeho kyslejšie podoby. Cmar, kefír či iné kyslomliečne produkty. Alebo si ho dajte ochutené! Melina vyrába dva a pol decové ochutené mlieko Fiko. Čokoládovo-orechové. Už len pri čítaní sa zbiehajú slinky. Takýto mliečny nápoj nielenže chutí, ale je aj plný vitamínov. Deckám dodá energiu a doplnia si potrebný vápnik. Vyrobené je z prvotriedneho mlieka s obsahom cenných živín.

Desiata je dôležitá

Čas medzi raňajkami a obedom by niekde uprostred mala vyplniť malá desiata. Jasné, môže to byť ovocie, no nemenej podstatné sú v tomto dennom čase aj mliečne výrobky. Deťom naservírujte obľúbenú mliečnu ryžu, krupicu alebo smotanový dezert Fiko. Podobne, ako pri mliečku s rovnakým názvom, aj tento má čokoládovo-orechovú chuť. Stopercentne si ho obľúbi každý. Aj my, veľkí. Rozhodne lepšia voľba, ako keby sme mali naše maškrtné chute na sladké uspokojiť keksíkom. Túto službu nám takýto dezert spoľahlivo naplní a navyše, opäť doplní aj potrebné živiny.

Skrátka si pred obedom doprajte niečo malé, menej kalorické, aby ste toho na obed, pri hlavom chode, nezjedli zbytočne veľa. Alebo ako tretí chod si na poludnie dali ďalšiu sladkosť. Vašej postave ani zdraviu to isto neprospeje.
Takže si prekontrolujte hodinky a keď príde ten vhodný čas, okolo desiatej doobeda, s chuťou do toho!