×
Your cart is empty.
Srnčí chrbát s krémovou hríbovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi
1. septembra 2015 Wordbajan Wordpress

Srnčí chrbát s krémovou hríbovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi

Posted in Blog

Srnčí chrbát s krémovou hríbovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi

Ako na to?

Porcie
2


Príprava
45 minút


Úroveň
stredný

Ingrediencie

    • 2ks Srnčí chrbát ( jelenia sviečková )
    • 1ks Cibuľa
    • 4strúčiky Cesnak
    • 200g Hríby čerstvé alebo mrazené
    • 200ml Smotana na šľahanie Melina
    • 10g Tymián
    • 400g Baby zemiaky
    • 15g Rozmarín
    • 5pl Slnečnicový olej
    • Soľ muškátový orech a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup receptu

Srnčie chrbáty vyberieme z chladničky a necháme postáť na izbovej teplote.Baby zemiaky umyjeme, necháme stiecť a dáme na plech. Osolíme a okoreníme, pridáme rozmarín a cesnak, polejeme olejom a všetko dobre premiešame.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 25 minút. Cibuľu nakrájanú na drobno si opražíme na oleji do zlatista. Pridáme očistené hríby, zarestujeme a prídáme smotanu a redukujeme. Ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orechu.

Rozmixujeme na hladkú omáčku a pridáme tymián podľa chuti. Predhrejeme si rúru na 180 °C.Grilovaciu panvicu si rozohrejeme kým sa z nej nedymí, musí byť veľmi horúca.

Na oleji si zprudka opečieme srnčie chrbáty z oboch strán do zlata, preložíme na plech a vložíme do rúry na 8 minút na stupeň dopečenia medium, teda v strede ešte ružové. Po dopečení mäso ešte necháme postáť aspoň 5 minúť. Všetko spolu servírujeme na tanieri, mäso ukladáme ako posledné.

Maslo čerstvé 82%

Čerstvé maslo od Meliny s vysokým obsahom tuku 82 % je vyrobené z kvalitného kravského mlieka vo forme emulzie vody v tuku, ktoré tvoria prevažne nasýtené mastné kyseliny. V podstate ide o zmes spomínaného mliečneho tuku, vodného roztoku, malého množstva laktózy a kyseliny mliečnej v kombinácii s kazeínom. Výrobok je bohatým zdrojom vitamínov A, D, E a K či rozpustných a nerozpustných minerálov.