×
Your cart is empty.
Tradičný nápoj už od nepamäti
9. marca 2015 Wordbajan Wordpress

Tradičný nápoj už od nepamäti

Posted in Blog

Tradičný nápoj už od nepamäti

Poznali ho už dávno

Vedeli ste, že je to vlastne odpad? Odpadový, druhotný produkt pri výrobe masla. Za to však s obrovskou hodnotou. Zrejme preto nekončí vo výlevke, ale na pultoch predajní a skončiť by mal až v našom tráviacom systéme. Alebo natretý na pokožke. Cmar je totiž celkom taký malý zázrak, ktorého účinky ocenili už starovekí Indovia, Babylončania alebo Egypťania pred 4 500 rokmi! Takže, žiadna novinka, neobjavili sme Ameriku, chceme len význam tohto mliečneho nápoja pripomenúť a zdôrazniť.

Dávka významných látok

Túto jemne kyslastú tekutinu si už kedysi vážili nielen ako zdraviu prospešný nápoj, ale bol pre nich aj niečo ako elixír krásy. Pomáha tiež vylepšiť figúru. Cmar je bohatý na bielkoviny, no má len zanedbateľné množstvo tuku. Aminokyselinami zas prispieva k stavbe svalov a bunkových stien. Obsahuje tiež lecitín a kefalín. Tie udržujú mozog v kondícii a posilňujú nervy, čo dnes potrebujeme zrejme všetci… A vo vypätých situáciách odporúčame cmar obzvlášť. Lecitínu obsahuje až dvakrát viac než plnotučné mlieko. Mliečny cukor nám dodá energiu na dlhý čas a podporí aj vstrebávanie minerálnych látok ako vápnik či horčík. Mimochodom, vápnik! Toho je v cmare tiež slušné množstvo a tak aj pitím tohto nápoja predchádzame osteoporóze a vôbec, dopĺňame tento významný prvok nášmu organizmu.

Natrite sa cmarom

Cmar je vďaka svojmu bohatému zloženiu dobrým tipom na desiatu. Ale dodá vám energiu aj popoludní, keď už máte pocit, že nevládzete a do večera ďaleko. Okrem všetkých spomenutých benefitov je cmar aj prevenciou pred srdcovými ochoreniami a v neposlednom rade, ako sme už spomenuli, prospieva kráse. Dávku cmaru pokojne doprajte aj citlivej a suchej pleti. Pomôže vám aj vo chvíľach, keď po zotmení zistíte, že ste to cez deň prehnali so slnkom. Pokojne si ním ponatierajte podráždenú spálenú pokožku. Má chladivé účinky, ktoré vám pomôžu aj pri opuchoch nôh. Využitie skrátka nekonečné!

Každému podľa chuti

Ak vám vyhovuje tradičná kyslastá chuť cmaru, vyhľadajte si v potravinách Cmar natur od Meliny. Ak uprednostňujete ochutené mliečne výrobky, Melina ponúka aj cmar jahodový, s príchuťou stracciatella alebo si vyberte netradičnú chuť pečeného jablka.

Ideálna diétna potravina s minimálnym množstvom tuku, ktorá navyše aj dobre chutí a má obrovský význam pre zdravý životný štýl, to všetko je cmar. Ak ste mali doteraz predsudky o tom, že je to len skysnuté mlieko, je na čase ich zmariť a cmar určite vyskúšať. Nie je to sladký jogurtový nápoj, je to niečo, čo si aj pre jeho kyslejšiu chuť isto obľúbite. Značka Melina ponúka okrem neochuteného Cmaru Natur aj cmar s príchuťou Pečené Jablko, Jahoda a Stracciatella.