×
Your cart is empty.
Ovocná chuť leta
21. júna 2015 Wordbajan Wordpress

Ovocná chuť leta

Posted in Blog

Ovocná chuť leta

Nenormálne bohaté zloženie

Jahody sú pre naše zdravie aj postavu veľmi prospešné. Majú málo kilojoulov, ale za to obrovské množstvo dôležitých látok, ktoré nielenže ničia tukové vankúše, ale prospievajú aj našim orgánom. Vhodné sú aj pre diabetikov, nakoľko obsahujú minimum cukrov. Zlepšia trávenie, vydezinfikujú celý tráviaci systém, pomôžu vstrebať železo. Dodáte si nimi do tela pektín, čo je vláknina, ktorá zníži cholesterol. Takisto vo veľkom doplníte vitamín C, tiež A, B aj E. Jahody sú úžasným antioxidantom. Spolu s ďalšími druhmi tmavého ovocia, ako čučoriedky či brusnice, patria jahody k potravinám s najväčším obsahom antioxidantov vôbec. Teda sú výbornou prevenciou napríklad pred vznikom nádorov. Prečistia vám krv, obličky aj črevá. Okrem toho chránia mozog a nervy! Výborné, toto naozaj potrebujeme všetci!

Pomôžu zregenerovať poranenia kože, chráni aj zrak. Viažu na seba toxické látky a odvádzajú ich z tela von. Majú v sebe mnoho trieslovín, flavonoidov aj karoténu. Fosforu, železa, mangánu, medi… Neviem, či niekedy toto všetko niekto nameral… Taktiež dostatok kyseliny listovej, čiže sú vhodné, okrem iných, aj pre tehotné ženy. Pozor však už potom s detičkami. Jahody pozostávajú z obrovského množstva látok, na ktoré môžu byť niektorí alergickí. Preto deťom podávať pomaly, opatrne, najprv v malom množstve a čakať, čo bude. Ak ani po pár dňoch nič, smelo do nich!

Nielen dobré, ale aj liečivé

Na kilá si ich doprajte aj pri prechladnutí. Doplnia vám vodu a vďaka Céčku urýchlia vystrábenie. Podporíte si aj imunitu, zlepšíte látkovú výmenu. Hovorí sa, že pomáhajú aj pri dne, chorobách pečene alebo v boji s reumou.

V skratke zhrnuté: jahody sú chutné, zdravé a nepriberá sa z nich. Neoceniteľná kombinácia. Tak si ich určite v tejto sezóne doprajte dostatok. A ak by vám bolo stále málo, pokojne ich nakombinujte aj s inými potravinami. S tvarohom, s müsli, s orechmi… Prípadne si, pre zmenu, dajte vynikajúce mliečne dobroty s jahodovou príchuťou. Od Meliny. Ovsená kaša s jahodami. Super na raňajky. Alebo na desiatu vhodnú Mliečnu ryžu, či Mliečnu krupicu. Takisto vyrábané s príchuťou jahôd. Takže? Nedostali ste náhodou práve chuť?