×
Your cart is empty.
Schudnete aj si zlepšíte zdravie!
20. apríla 2015 Wordbajan Wordpress

Schudnete aj si zlepšíte zdravie!

Posted in Blog

Schudnete aj si zlepšíte zdravie!

Jedinečná obilnina – ovos

Osvedčeným pomocníkom pri chudnutí sa stali ovsené vločky. Majú na to všetky predispozície. V prvom rade vás dokážu na dlho zasýtiť. Majú nízky glykemický index. Ďalej, sú plné živín významných pre náš organizmus. Z tohto pohľadu patrí ovos medzi najbohatšie obilniny. Vločky majú v sebe dostatok vlákniny, čo je základ na to, aby sa vám upravilo trávenie. Okrem toho obsahujú aj bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny skupiny B a mnoho minerálnych látok. Napríklad fosfor, vápnik, železo, draslík, či zinok. V neposlednom rade však aj mangán, ktorý je dôležitým antioxidantom, pomáha k zdraviu nervovej sústavy, podporuje imunitu a potrebujú ho aj naše kosti, zuby či vlasy.

Takže, ak chcete obmeniť raňajkové menü, vyskúšajte ovsené kaše. Zasýtia vás naozaj nadlho a tým predídete doobedňajšiemu maškrteniu. Naštartujú metabolizmus aj prečistia tráviaci trakt. Dodáte si teda energiu, ktorá sa bude uvoľňovať postupne, pomaly, v práci budete výkonnejší a v konečnom dôsledku toho za deň zjete menej.

Nielen na chudnutie

Okrem toho sú ovsené vločky zázračným pomocníkom aj pri iných zdravotných ťažkostiach. Ak ich budete konzumovať pravidelne, pomôžu vám znížiť hladinu cholesterolu. Sú prevenciou proti rakovine, bojujú tiež s cukrovkou 2. typu alebo vysokým krvným tlakom. Možno by ste neverili, ale dokážu ovplyvniť aj duševný stav. Esenciálna aminokyselina tryptofán bojuje s našimi stavmi úzkosti, stresom alebo depresiami. Jasné, že vďaka polysacharidom a vláknine si poradia aj s tráviacimi ťažkosťami, predídete zápche a celkovo upravíte činnosť tenkého čreva. Čiže, všeobecne vysoko účinná potravina.

Každému podľa chuti

Ovsené vločky môžete nakombinovať od výmyslu sveta. S vodou, mliekom, ovocím, či pridať do jogurtu alebo kefíru. Pre krátkosť času alebo len tak, na desiatu, si môžete pripravenú ovsenú kašu aj kúpiť a ráno už len pohodlne vytiahnuť z chladničky. Melina pre vás elegantne zabalila a vyrobila viaceré druhy ovsených kaší. Ovsené vločky natur sú zmiešané iba s mliekom na hustú kašu. Okrem nich však v chladiacich boxoch nájdete aj kaše s príchuťami brusnica, jahoda a jablko s hrozienkami.