×
Your cart is empty.
Čistí črevá, zbaví vás jedov… Hruška!
26. októbra 2015 Wordbajan Wordpress

Čistí črevá, zbaví vás jedov… Hruška!

Posted in Blog

Čistí črevá, zbaví vás jedov… Hruška!

Hrušku poznali naši predkovia už pred 3000 rokmi. Už vtedy zistili, že hrušky sú veľmi výživné. Sladké. A chutné. Majú vysoký podiel vody, podobne ako melón a aj ľahko stráviteľných cukrov. Zaženú vlčí hlad, vhodné na desiatu alebo na olovrant. Aj ak chcete zhodiť. Majú dostatok vlákniny a prečistia nielen črevá, ale aj celé telo. Pomôžu vylúčiť odpad z tela von.

Zdravá a účinná

Trávenie podporí nielen spomínaná vláknina, ale triesloviny, ktorých je v hruškách požehnane. Nemajú síce veľa vitamínu C, aj keď, nájde sa… No za to majú dostatok vitamínov skupiny B, a to hlavne tesne pod šupkou, ďalej Ačko, Ečko aj Káčko. A mnoho minerálnych látok. Draslík, horčík, fosfor, železo, vápnik, zinok aj meď. Hruška má antibakteriálny, posilňujúci aj močopudný účinok. Využíva sa pri obezite, močových kameňoch alebo aj pri vysokom krvnom tlaku. Najčastejšie je to však pri problémoch s vyprázdňovaním. Jej varená podoba vám zas pomôže pri kašli. Patria medzi najmenej alergénne ovocie. Takže sa odporúčajú aj pri prvých detských príkrmoch. Hrušková šťava vám spevní cievy, pôsobí dobre na žlčník aj žalúdok. Má veľa draslíka a tak je dobrá aj pri poruchách srdcovej činnosti. Alebo pri močových kameňoch, dne, či artritíde. Tým, že podporujú vylučovanie všetkého možného, tak sú dobré aj pri detox diétach.

Pozdvihne vám náladu

Keď už hrušky nakúpite, príliš dlho ich doma neskladujte. Veľa nevydržia. Skazia sa a časom strácajú aj vitamíny. Nezabudnite ich dobre poumývať, podobne, ako pri iných druhoch ovocia. Najzdravšie sú surové, ale chutná je aj ich pečená, varená forma alebo kompót. Taká flambovaná hruška… Hmmm, čo poviete? Skvelé sú do šalátov alebo koláčov. Niekto ich dokonca odporúča k syrom.

Hruška vám dokonca dokáže zlepšiť náladu! Obsahuje látky, čo vytvárajú hormón šťastia. Takže pri jesennom splíne, už viete, čo treba robiť. Dať si hrušku!