×
Your cart is empty.
Pár jednoduchých krokov k lepšej postave
3. apríla 2015 Wordbajan Wordpress

Pár jednoduchých krokov k lepšej postave

Posted in Blog

Pár jednoduchých krokov k lepšej postave

Pohyb

Prvý krok, ktorý by ste mali urobiť k vašej novej postave je pohyb. Vyhýbajte sa dlhšiemu oddychu, snažte sa nesedieť na zadku viac ako hodinu. Ak nemusíte cestovať ďaleko do práce, radšej sa prejdite. Človek sa narodil s nohami preto aby ich mohol využívať. Nemusíte behať ani šprintovať, chôdza je ideálny pohyb pre udržanie štíhlej postavy, stačí urobiť dostatok krokov každý deň.

Jednoduché sacharidy

Odstrániť jednoduché sacharidy vo forme cukru, sladkostí, sirupov, ochutených limonád atď. To je základ, bez ktorého sa do ďalšieho kroku ani nepúštajte. Keď nieste ochotní zbaviť sa závislosti na cukroch, tak vám garantujem, že nevydržíte ani ďalšie kroky, preto je zbytočné pokračovať ďalej a vy stále ostanete obézni a nespokojní so svojou postavou. Ak sa zbavíte závislosti na tejto droge, tak vám už nič nebude brániť v dosiahnutí vášho cieľa.

Chemicky upravené tuky

Margaríny, rastlinné maslá a iné chemicky upravené gebuziny s „príchuťou masla“. Existuje mnoho iných skvelých zdravých alternatív, ktoré vám nezničia zdravie tak ako tieto chemicky upravené zlúčeniny prevažne rastlinných tukov. Vyskúšajte radšej domáce maslo a ušetrite svoje telo od zbytočných problémov.

Umelé sladidlá a konzervanty

Umelé sladidlá sa dnes nachádzajú doslova v každej potravine. Niekedy ich v jedle človek necíti preto si myslí, že sa stravuje zdravo. No v každej priemyselne spracovanej potravine sa nachádza väčšie či menšie množsvo sladidiel, konzervantov a rôznych látok, ktoré udržiavajú potravinu dlhšie „čerstvú“. Realita je taká, že všetky tieto látky udržiavajú v tele prebytočnú vodu a soli, ktoré nepustia tuk. Sú takou poistkou pre tukové zásoby. Ak ste niekedy vyskúšali diétu, viete, že prvé kilogramy idú veľmi rýchlo, no v skutočnosti veľa tuku nezhodíte. Ako prvá totiž odíde prebytočná voda a soli, ktoré držia tuk. Ak vaše odhodlanie naďalej vydrží tak postupne začne odchádzať aj tuk. Ten je oveľa tvrdohlavejší ako prebytočná voda, ak sa ho chcete zbaviť, musíte byť tvrdohlavejší vy ako vaše tukové zásoby.

Technologická úprava jedla

Stačí upraviť technologickú úpravu jedál a o niekoľko dní uvidíte výsledky. Začnite jesť viac surových potravín (zelenina, ovocie, orechy, semienka), vyskúšajte variť v pare, dusiť na vode s kvapkou kokosového oleja na varenie, alebo si upečte mäso na rošte. Vyhýbajte sa vyprážaniu alebo opekaniu na rastlinných olejoch. Vymeňte rastlinné oleje za bravčovú masť alebo maslo. Vaše jedlo bude oveľa chutnejšie a zdravšie.

Pravidelnosť

V pravidelnom stravovaní spočíva najväčšie kúzlo! Ak sa budete stravovať pravidelne, telo si nenastaví tzv. „úsporný režim“ a tým pádom nebude potrebovať väčšie množstvo tukového tkaniva. Telo je veľmi prepracovaný stroj no keď sa o neho nebudete pravidelne starať, tak nemôžete od neho očakávať požadovaný výkon! Dajte telu dostatok toho čo potrebuje a ono sa vám odvďačí štíhlejšou postavou. Naplánujte si jedlo na každé 3-4 hodiny, ak vám to nevychádza v práci, pripravte sa nato! Existujú krabičky, takže stačí jedlo vziať so sebou kamkoľvek idete. Tým sa vyhnete tomu, že budete od hladu utekať do bufetu alebo najbližšieho fast-foodu.

Pestrosť

Človek je tvor všežravý, ak niekto tvrdí opak, ten je zakomplexovaný. Nikomu nezakazujem aby sa stravoval ako vegetarián alebo vegán, len hovorím, že z genetického hľadiska to nieje prirodzené. Nemusíte jesť mäso každý deň, niekomu stačí aj raz za týždeň, niekomu raz za mesiac. Niekomu naopak vyhovuje nejesť mäso vôbec no v takom prípade musí kompenzovať živiny z mäsa iným spôsobom. Existuje mnoho druhov obilnín, strukovín, ovocia, zeleniny, mäsa, mliečných výrobkov, tak prečo by sme mali jesť stále to isté? Čím pestrejšia bude vaša strava tým bude telo fungovať lepšie, pretože sa nebude cítiť ničim obmedzované!

Stres

Vyhýbajte sa stresu a vaše telo sa vám odvďačí! Stres je hlavný stimulátor hormónu nazvaný kortizol. Tento hormón spôsobuje v tele čisté zlo. Vytvára únavu, blokuje spaľovanie tukov, spaľuje svalovú hmotu, spôsobuje zlú náladu atď. Ak budete v pohode, všetko bude fungovať ako má. Taktiež hladovanie môže spôsobiť v tele stres a vyprodukovať toľko kortizolu, že vám to úplne zabráni schudnúť. Preto je dôležité nehladovať! Vždy treba mať po ruke aspoň kus ovocia alebo zeleniny, prípadne oriešky.