×
Your cart is empty.
Pochúťka nielen na leto
13. augusta 2015 Wordbajan Wordpress

Pochúťka nielen na leto

Posted in Blog

Pochúťka nielen na leto

Fáma, že sa z nej priberá, zostala skutočne len fámou, kukurica práve naopak pomôže pri chudnutí a najmä je veľmi zdravá.

Zázračné účinky

Dodáva energiu, pomáha zvnútra aj zvonku. Skrášľuje vlasy, vyhladzuje pleť a buduje aj našu inteligenciu! To ste o nej tušili? Za to, že povzbudzuje mozgové funkcie vďačí vitamínu B1. Mozog ho využíva na produkciu acetylcholínu a vďaka tomu sa nám zlepšuje pamäť, zvyšuje koncentrácia a rozvíja kreativita.

Cukor, ktorý sa v kukurici nachádza však nie je vôbec príčinou priberania. Postupne sa mení na škrob a zanecháva dlhší pocit sýtosti. Preto po jej zjedení zbytočne nelašujeme v chladničke a nemáme potrebu dať si ešte niečo sladké. Obsahuje aj veľa vlákniny a tak nám pomôže v boji so zápchou alebo celkovo s trávením. Bohatá je aj na množstvo vitamínov. Okrem spomenutej B1-ky sú to aj ďalšie vitamíny skupiny B. Biotín, kyselina pantoténová, kyselina listová… Potrebujeme ich na správne fungovanie orgánov a metabolizmu. Takisto si aj kukuricou doplníme Céčko, provitamín A a E. Z minerálnych látok nám dodá draslík, fosfor alebo horčík. Takže nebadane znižuje aj stres.

Samé výhody

Z dobrých vlastností kukurice vyzdvihneme napríklad to, že chráni očnú sietnicu, antioxidanty zabránia vstupu voľných radikálov a pomôže nám aj pri opuchoch. Má totiž odvodňujúci účinok a to pri letných opuchnutých nohách ocení nejedna žena…

Znižuje tiež hladinu cholesterolu aj riziko infarktu. Predchádza anémii a celkovo podporuje srdce. Vďaka minerálom podporuje kondíciu kostí a funkciu obličiek. Je toho naozaj mnoho, stačí sa len rozhodnúť, v akej forme si kukuricu dopriať. Najzdravšia je čerstvá, uvarená vo vode. Ale klásky môžeme aj podusiť na masle alebo v rámci sezóny ugrilovať. Hodí sa hádam ku každému zeleninového šalátu alebo k mäsu. Tak ako? Nedostali ste chuť? Kukurica je naozaj zdravá a jesť ju môžeme bez výčitiek počas celého roka. Neuškodí, naopak prospeje!