×
Your cart is empty.
Vyžmýkajte si do pohára zdravie
12. novembra 2015 Wordbajan Wordpress

Vyžmýkajte si do pohára zdravie

Posted in Blog

Vyžmýkajte si do pohára zdravie

Vedeli ste, že kyslé citróny sú vlastne zásadité? Presne tak. V tráviacom trakte pôsobia alkalicky a pomáhajú nám od prekyslenia. Práve to býva totiž v súčasnosti častým problémom a vedie to k rôznym civilizačným chorobám. Takže citróny nám pomáhajú vyrovnať pH a organizmus odkyslia. V tomto chladnom období sú klasickým pomocníkom v boji proti prechladnutiu. Céčka majú v sebe naozaj dosť, ale ani zďaleka to nie je ich jediná výhoda. Citróny sú doslova superpotravinou a pomáhajú aj zvonka. Pokožke, nechtom, nálade alebo prikladaním na spánky proti bolesti hlavy.

Čo všetko citrón dokáže?

Vitamín C je sám osebe silným antioxidantom. Takže aj citróny bránia v rozkvete voľným radikálom a predchádzajú rakovine. Podporujú očistu pečene aj obličiek od rôznych jedov. Bránia vápenateniu aj vzniku obličkových kameňov. Majú v sebe aj iné vitamíny a minerálne látky. Zaúčinkujú pri nádche, kašli, znižujú horúčku. Pomáhajú hojiť rany a fungujú aj na slabé nechty. Treba si ich namáčať do citrónovej šťavy. Nechty sa posilnia, vybielia, zádery sa vyliečia… A ak si ňou budete natierať aj ruky, predídete stareckým škvrnám a dokonca existujúce možno aj „vygumujete“. Citróny pomáhajú proti hemoroidom, kŕčovým žilám alebo pri zápale močových ciest. Veď vravím, superpotravina a všeliek!

Klasika – citronáda

O rannom pití vody s citrónom ste už isto počuli. Ak ste si tento rituál osvojili, robíte dobre. Takýto nápoj je nielen osviežujúci a dodá vám energiu, ale opäť je zdrojom viacerých pozitívnych vecí, ktoré vaše telo rado uvíta. Vlažná voda vám prebudí a rozbehne črevá. Postupne vyplaví toxíny z tela von. Urýchli metabolizmus, pomáha pri trávení. To oceníte aj pri chudnutí. Rovnako vás dostatočne hydratuje, zabráni tak napríklad vzniku celulitídy a zníži tlak. Vďaka citrónu sa vám vyčistí a zjemní pleť a vdychovanie jeho vône vás nabudí energiou a zlepší náladu!

Dostatkom citrónov si posilníte imunitu, citronádou môžete nahradiť jednu kávičku alebo osviežiť si dych. Takže citrón určite nie iba ako doplnok k tequile, ale ako denná dávka energie a potrebných vitamínov… 🙂