1 pl cukru
200 g hladkej múky
380 g celozrnnej múky
2 pl olivového oleja
2 čl rasce
2 čl soli
250 g vody
150 g Kefíru od Meliny
14 g droždia
V menšej nádobe si pripravíme kvások z cukru, droždia a vody. Dobre premiešame a na teplom mieste necháme prikrytý vykysnúť.
Zmiešame hladkú múku, celozrnnú múku, rascu, soľ,olivový olej, a vykysnutý kvások pridáme kefír a vyhnietime cesto tak aby sa nám nelepilo.
S cesta si vytvoríme bochník a necháme kysnúť cca 2 hodiny
Po vykysnutí cesto znova trošku premiesime, znova vytvarujeme bochník a položíme na plech a jemne pomúčime. Na plechu ho necháme ešte raz trocha podkysnúť.
Pečieme v rozhoriatej rúre na 230°C 25 minút a potom zhruba pri teplote 200°C dopekáme asi 15 minút podľa toh oakú chceme mať hrubú a chrumkavú kôrku.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené