Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Minútky

Celozrnný kefírový chlieb

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

145 min

Príprava

8

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

1 pl cukru
200 g hladkej múky
380 g celozrnnej múky
2 pl olivového oleja
2 čl rasce
2 čl soli
250 g vody
150 g Kefíru od Meliny
14 g droždia

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    V menšej nádobe si pripravíme kvások z cukru, droždia a vody. Dobre premiešame a na teplom mieste necháme prikrytý vykysnúť.

    Zmiešame hladkú múku, celozrnnú múku, rascu, soľ,olivový olej, a vykysnutý kvások pridáme kefír a vyhnietime cesto tak aby sa nám nelepilo.

  • 2. krok

    S cesta si vytvoríme bochník a necháme kysnúť cca 2 hodiny

    Po vykysnutí cesto znova trošku premiesime, znova vytvarujeme bochník a položíme na plech a jemne pomúčime. Na plechu ho necháme ešte raz trocha podkysnúť.

    Pečieme v rozhoriatej rúre na 230°C 25 minút a potom zhruba pri teplote 200°C dopekáme asi 15 minút podľa toh oakú chceme mať hrubú a chrumkavú kôrku.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie