3 ks jabĺk
2 ks cibule
100 g masla
400 g zemiakov
400 g zeler (koreň)
stopkový zeler na dozdobenie
600 ml zeleninového vývaru
100 ml smotany na šľahanie
Nakrájanú cibuľu opečieme na oleji a pridáme očistený a nakrájaný zeler a chvíľku podusíme.
K zeleru a cibuli pridáme jablká a zalejeme zeleninovým vývarom. Necháme variť do mäkka a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Pridáme maslo, smotanu, na malé kúsky nakrájaný stopkový zeler a dochutíme podľa potreby a chuti.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené