50 g masla
125 g kyslej smotany
200 g údeného syra
5 – 6 strúčikov cesnaku
čerstvú pažitku
soľ a čierné korenie
celozrné pečivo
olivový olej
Údený syr si nastrúhame do misy na strúhadle, na jemnejšej strane. K syru pretlačíme cesnak a pridáme maslo izbovej teploty.
Nasekáme pažítku, pridáme do misy spolu so smotanou.
Ochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením a všetko spolu premiešame. Nezabúdajme, že údený syr je slaný a preto so soľou opatrne.
Hotovú nátierku podávame s pečivom alebo zeleninou.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené