Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Jablkovo – černicový crumble

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4-6

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

Ovocná plnka :
120 g hladkej múky
60 g cukru
60 g masla
Posýpka :
450 g červených jabĺk
30 g masla
30 g cukru
1/4 čl škorice

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Maslo izbovej teploty, hladkú múku a cukor zmiešame končekmi prstov na sypkú zmes, ktorou potom prikryjeme ovocnú zmes. Tú si pripravíme nastrúhaním očistených a jadrovníkov zbavených jabĺk, ktoré podusíme na masle.

    Pridáme cukor a škoricu a nakoniec aj černice. Chvíľku podusíme a miešame minimálne, aby sa nám černice príliš nerozbili.

  • 2. krok

    Odstavíme a zmes vylejeme do zapekacej misy. Sypkou zmesou prikryjeme a jemne utlačíme.

    Dáme do vyhriatej pece na 190 stupňov a pečieme 10-15 minút.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie