Domov » Recepty » Recepty od fanúšikov » Bezlepkové bryndzové strapačky
Fanúšička Meliny
Príprava
Porcie
Úroveň
1 kg zemiakov
250 g bezlepkovej múky
250 g bryndze
200 g kyslej smotany Melina
500 g údenej slaniny
soľ podľa chuti
Očistíme a nastrúhame zemiaky, pridáme múku a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré nožom “strapkáme” do vriacej posolenej vody. Halušky varíme zakryté. Keď vyplávajú na povrch hrniec odstavíme a chvíľku počkáme. Postup zopakujeme 3x.
Hotové halušky preložíme z hrnca cedníkom do vymastenej nádoby. Halušky zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou Melina. V malej rajnici si opečieme na kocky nakrájanú slaninku. Halušky servírujeme s opraženou slaninkou a nasekanou pažítkou.
Dobru chuť!

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené