Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Recepty od fanúšikov

Bezlepkové bryndzové strapačky

Regina Kopčová

Fanúšička Meliny

50 min

Príprava

8

Porcie

Ľahká

Úroveň

Ingrediencie

1 kg zemiakov
250 g bezlepkovej múky
250 g bryndze
200 g kyslej smotany Melina
500 g údenej slaniny
soľ podľa chuti

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Očistíme a nastrúhame zemiaky, pridáme múku a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré nožom “strapkáme” do vriacej posolenej vody. Halušky varíme zakryté. Keď vyplávajú na povrch hrniec odstavíme a chvíľku počkáme. Postup zopakujeme 3x.

  • 2. krok

    Hotové halušky preložíme z hrnca cedníkom do vymastenej nádoby. Halušky zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou Melina. V malej rajnici si opečieme na kocky nakrájanú slaninku. Halušky servírujeme s opraženou slaninkou a nasekanou pažítkou.

    Dobru chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie