Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Recepty od fanúšikov

Bezlepkové langoše s kefírom

Regina Kopčová

Fanúšička Meliny

70 min

Príprava

5

Porcie

Stredná

Úroveň

Ingrediencie

200 ml mlieka
1 ČL cukru
kocka droždia
1 kg bezlepkovej múky
2 ks vajcia
Kefír Melina
olej na vyprážanie
tvrdý syr Tehla Melina
cesnak, soľ
kečup, tatárska omáčka

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme vykysnúť na teplom mieste, pod utierkou. Do misy si preosejeme múku, pridáme vajcia, vykysnutý kvások a Kefír Melina. Cesto necháme vypracovať dohladka a necháme ho zakryté cca 45 minút odstáť.

  • 2. krok

    Na panvicu vylejeme olej. Z cesta si odoberáme malé bochníčky. Každý jemne v rukách ponaťahujeme a položíme na rozpálený olej. Opekáme z oboch strán približne 1 až 2 min.

  • 3. krok

    Teplé langoše môžeme potrieť cesnakom roztlačeným v posolenom oleji. Dochutiť kečupom, alebo tatárskou omáčkou, prípadne posypať tvrdým syrom Tehla Melina.

    Dobru chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie