Domov » Recepty » Múčne jedlá » Bezlepkové oškvarkové pagáče
Fanúšička Meliny
Príprava
Porcie
Úroveň
Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiešame s múkou, soľou, vajíčkami, rozpustenou bravčovou masťou Melina a oškvarkami, následne vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a preložíme ho ako lístkové cesto – trikrát po 15-tich minútach.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a začneme vykrajovať pagáčiky, ktoré ukladáme na suchý plech. Na plechu pripravené pagáčiky potrieme vajcom, spravíme nožom alebo mriežkovým krájadlom na zemiaky mriežku a pečieme v horúcej rúre 10 minút.
Pre spestrenie môžeme z cesta zapletať malé pletenky zo štyroch pruhov cesta.
Dobrú chuť!

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené