Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Múčne jedlá

Bezlepkové oškvarkové pagáče

Regina Kopčová

Fanúšička Meliny

90 min

Príprava

30-40

Porcie

Ľahká

Úroveň

Postup prípravy

  • 1. krok

    Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiešame s múkou, soľou, vajíčkami, rozpustenou bravčovou masťou Melina a oškvarkami, následne vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a preložíme ho ako lístkové cesto – trikrát po 15-tich minútach.

  • 2. krok

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a začneme vykrajovať pagáčiky, ktoré ukladáme na suchý plech. Na plechu pripravené pagáčiky potrieme vajcom, spravíme nožom alebo mriežkovým krájadlom na zemiaky mriežku a pečieme v horúcej rúre 10 minút.

  • 3. krok

    Pre spestrenie môžeme z cesta zapletať malé pletenky zo štyroch pruhov cesta.

    Dobrú chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie