2 ks Biele reďkovka
100 g Špargľa
150 g Maslo
Petržlenová vňať, soľ a čierne korenie
Bielu reďkovku nakrájame na kolieska, ktoré pekne obrežeme aby mali oblé hrany. Opečieme z oboch strán na suchej panvici do zlata. Zatiaľ odrežeme suché konce zo špargle, poprípade ešte dočistíme škrabkou a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pridáme k opečenej bielej reďkovke. Osolíme, podlejeme vodou a chvíľku spolu povaríme a postupne začneme pridávať maslo, ktoré nám pri varení s vodou vytvoria maslovú emulziu. Môže sa nám stať, že sa nám emulzia rozdelí na tuk a bielkovinovú časť, neváhajte však, stačí priliať trošku vody a zasa nechať prevrieť. Hotové predjedlo servírujeme aj petržlenovou vňaťou a na hrubo pomletým čiernym korením.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené