Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Polievky

Bryndzová polievka s reďkovkovým šalátom

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

60 min

Príprava

4

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

250 g Baby zemiaky (napríklad ružáky)
1 ks Žltá cibuľa
100 g Červená reďkovka
50 g Mladá cibuľka
50 g Maslo
3 pl Repkový/Reďkovkový olej
250 g Bryndza
100 ml Smotana na varenie
Soľ a čierne korenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Predtým, ako začneme robiť čokoľvek iné, si dáme predhriať rúru na 180°C, umyjeme zemiaky a dáme ich piecť asi na 30-40 minút (podľa veľkosti zemiakov). Kým sa nám pečú zemiaky, pripravíme si šalátik. Umyté reďkovky nastrúhame na najhrubšom strúhadle, pridáme pokrájanú mladú cibuľku, osolíme, okoreníme a zalejeme kvalitným reďkvkovým alebo repkovým olejom a necháme postáť bokom. Očistenú cibuľu nakrájame na kocky a opečieme na masle do zlata, pridáme upečené zemiaky, zalejeme vodou a necháme prevrieť. Pridáme smotanu a bryndzu a celú polievku rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme soľou a podávame v miske dozdobené bohatou lyžicou reďkovkového šalátu.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie