Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Burger s avokádom a kyslou smotanou

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

400 g Mleté hovädzie mäso
4 ks Cereálne kaiserky
150 g Plátkový syr Tilsauer od Meliny
100 g Kyslá smotana (Melina)
50 g Maslo
2 pl Slnečnicový olej
1 ks Cesnak
1 ks Chilli
1 ks Avokádo
100 g Paradajka
100 g Cibuľa
Soľ a čierne korenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Postup: Mleté mäso osolíme a dochutíme mletým čiernym korením, dôkladne premiešame a necháme odležať.

    Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a na jemno nakrájaným chilli, dochutíme soľou.

    Zatiaľ si nakrájame paradajky a cibuľu na plátky, avokádo krájame až tesne pred servírovaním, mohlo by nám zoxidovať.

  • 2. krok

    Panvicu si dáme predhriať na stredný plameň. Z mäsa vytvarujeme placky o trošku väčšie ako sú kaiserky.

    Opekáme asi tri minúty na jednej strane, otočíme, na mäso položíme syr Tislauer a dopekáme asi ďalšie tri minúty.

    Na vedľajšej panvici si zprudka opečieme na polovicu rozrezané kaiserky, ktoré predtým potrieme maslom.

  • 3. krok

    Ak máme všetko hotové, môžeme začať vrstviť. Na spodnú časť žemle natrieme kyslú smotanu a postupne ukladáme cibuľu, paradajky, mäso s roztopeným syrom, avokádo a uzavrieme vrchnou časťou tiež potretou kyslou smotanou. Môžeme prepichnúť dreveným prepichovadlom.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie