350 g Cícer
1 ks Cibuľa
2 ks Cesnak
400 g Pasírované paradajky
600 ml Zeleninový vývar
150 g Stopkový zeler
2 pl Olivový olej
1 čl Rímska rasca drvená
1 ks Citrón (šťava a kôra)
4 pl Kyslá smotana od Meliny
Soľ Petržlenová vňať na ozdobenie
Cícer si namočíme do vlažnej vody na noc. Cibuľu narezanú na kocky si orestujeme na olivovom oleji.
Spolu s cesnakom si orestujeme aj rímsku rascu, ale len veľmi rýchlo, aby nám nezhorkol cesnak.
Pridáme pasírované paradajky a cícer a necháme variť. Keď bude cícer asi z polovice uvarený, pridáme aj nakrájaný stopkový zeler.
Po dovarení ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Pri podávaní dáme na vrch lyžicu kyslej smotany a petržlenovú vňať.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené