Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Polievky

Cícerová polievka

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

350 g Cícer
1 ks Cibuľa
2 ks Cesnak
400 g Pasírované paradajky
600 ml Zeleninový vývar
150 g Stopkový zeler
2 pl Olivový olej
1 čl Rímska rasca drvená
1 ks Citrón (šťava a kôra)
4 pl Kyslá smotana od Meliny
Soľ Petržlenová vňať na ozdobenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Cícer si namočíme do vlažnej vody na noc. Cibuľu narezanú na kocky si orestujeme na olivovom oleji.

    Spolu s cesnakom si orestujeme aj rímsku rascu, ale len veľmi rýchlo, aby nám nezhorkol cesnak.

  • 2. krok

    Pridáme pasírované paradajky a cícer a necháme variť. Keď bude cícer asi z polovice uvarený, pridáme aj nakrájaný stopkový zeler.

    Po dovarení ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Pri podávaní dáme na vrch lyžicu kyslej smotany a petržlenovú vňať.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie