Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Cmarové lievance zo špaldovej múky

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

25 min

Príprava

4

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

250 ml Cmar (Melina)
1 ks Banán
150 g Špaldová múka
1 ks Vajce
1 čl Sóda bikarbóna
2 pl Cukor
1 pl Vanilkový cukor
1 čl Pomarančová kôra
¼ čl Muškátový oriešok
50 g Maslo
Javorový sirup, jahody a pomaranč

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Cmar, múku, vajce, sódu bikarbónu, obe cukry, pomarančovú kôru a postrúhaný muškátový orech v miske vymiešame na cesto bez hrudiek.

  • 2. krok

    Pridáme roztlačený banán a cesto necháme postáť asi 15 minút. Panvicu potrieme olejom a cesto naberáme polievkovou naberačkou keď je už panvica rozohriata.

  • 3. krok

    Obraciame, keď sa nám na povrchu začnú tvoriť bubliny. Medzi ešte teplé lievance môžme dať tenký plátok masla. Každú porciu polejeme javorovým sirupom.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie