500 g Hladká múka
1 ks Vajce
300 ml Cmar od Meliny
1 čl Sóda bikarbóna
3 pl Slnečnicový olej
100 g Maslo od Meliny
3 ks Cesnak (strúčiky)
Soľ
Z múky, vajca, cmaru, sódy bikarbóny a soli si vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať asi hodinu. Zatiaľ si pripravíme cesnakové maslo, tak, že pretlačený cesnak opečieme v masle, trošku posolíme.
Cesto vyberieme z chladu, rozdelíme na 6 bochníkov, vyvaľkáme a na oleji opečieme do zlatista z oboch strán.
Podávame potreté cesnakovým maslom a s cmarom.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené