Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Minútky

Cviklová vežička s tvarohom

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

90 min

Príprava

4-6

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

2 ks Cvikla (stredne veľká)
450 g Tvaroh
Pažítka Soľ a korenie
1 dcl Balsamikový ocot
1 g Tymián
Rukola
Olivový olej

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Cviklu si dáme variť na 45 minút alebo do zmäknutia. Po uvarení zbavíme šupky, narežeme na pol až jedno centimetrové plátky.

    Tie namarinujeme s balsamikovým octom a tymiánom asi na 15 minút v chlade. Zatiaľ si narežeme pažítku a zmiešame ju s tvarohom, dochutíme soľou a čiernym korením.

  • 2. krok

    Vežičku budujeme prvým plátkom marinovanej cvikly, na neho navrstvíme tvaroh a pokračujeme ďalším plátkom, tvarohom a nakoniec posledným plátkom cvikly.

    Na porciu teda tri plátky cvikly a dve vrstvy tvarohu. Na dozdobenie použijeme rukolu a zástrek olivovým olejom

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie