Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Hanácke tvarohové koláče

Picture of Jana Malaga

Jana Malaga

Foodblogerka

90 min

Príprava

20-22

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

100 ml mlieka
1 PL hnedého cukru
1 sušené droždie
250 g celozrnnej špaldovej múky
250 g hladkej špaldovej múky
2 PL práškového cukru
100 g rozpusteného masla Melina
2 PL cukru
200 ml vlažného mlieka
250 g hrudkovitého tvarohu od Meliny
2 žĺtka
vanilková esencia
čerstvé maliny a čučoriedky
soľ

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Z teplého mlieka, cukru a sušeného droždia si urobíme kvások.

    Kvások vlejeme do misky s múkou, pridáme, cukor, soľ, maslo a mlieko. Vypracujeme cesto.

    Necháme kysnúť, kým nezdojnásobí svoju veľkosť.

    Cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme na hrúbku 8 mm a vykrajujeme krúžky s priemerom 7 cm. Opakom pohára vtlačíme do vyrojeného kolieska jamku.

    Do jamky dáme tvarohovú plnku.

    Plnku si urobíme z tvarohu, cukru, žĺtkov a vanilkovej esencie.

    Na plnku dáme malinky alebo čučoriedky.

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 – 25 minút.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie