Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Hubové rizoto

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

45 min

Príprava

4

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

3 pl Olivový olej
50 g Šalotka/Cibuľa
400 g Húb
1 ks Cesnak
200 g Ryža na rizoto (napr. arborio)
1 l Zeleninový vývar
1,5 dcl Biele víno
100 g Maslo 82% od Meliny
100 ml Smotana na varenie
2 pl Tvaroh extra krémový
Soľ, čerstvý tymián

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Na olivovom oleji orestujte nasekanú šalotku/cibuľu, len krátko, bez zafarbenia. Pridajte nakrájané huby, nakrátko aj cesnak a potom aj ryžu, na chvíľu opražte a zalejte vínom, kým sa skoro úplne nevyparí a postupne prilievajte horúci vývar.

  • 2. krok

    Ochuťte soľou. Za stáleho miešanie občas prilievajte ďalší vývar až kým ryža nie je al dente. Pridajte čerstvý tymián, maslo a potom aj extra krémový tvaroh na extra zjemnenie.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie