Domov » Recepty » Hlavné jedlá » Hubové rizoto
Šéfkuchár v reštaurácii
Príprava
Porcie
Úroveň
Prehrať video
3 pl Olivový olej
50 g Šalotka/Cibuľa
400 g Húb
1 ks Cesnak
200 g Ryža na rizoto (napr. arborio)
1 l Zeleninový vývar
1,5 dcl Biele víno
100 g Maslo 82% od Meliny
100 ml Smotana na varenie
2 pl Tvaroh extra krémový
Soľ, čerstvý tymián
Na olivovom oleji orestujte nasekanú šalotku/cibuľu, len krátko, bez zafarbenia. Pridajte nakrájané huby, nakrátko aj cesnak a potom aj ryžu, na chvíľu opražte a zalejte vínom, kým sa skoro úplne nevyparí a postupne prilievajte horúci vývar.
Ochuťte soľou. Za stáleho miešanie občas prilievajte ďalší vývar až kým ryža nie je al dente. Pridajte čerstvý tymián, maslo a potom aj extra krémový tvaroh na extra zjemnenie.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené