Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Jahodová pena

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

35 min

Príprava

3-4

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

50 g Jahody
65 g Práškový cukor
5 pl Voda
1 čl Želatína
2 ks Vaječné bielka
100 g Smotana na šľahanie Melina,
Lístky maty na dozdobenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Jahody rozmixujeme s cukrom na tekutú zmes. Vodu zohrejme a pridáme do nej želatínu, necháme naboptnať.

    Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku. Pripravenú želatínu pridáme k jahodovej zmesi a poriadne premiešame. Necháme postáť a postupne pridávame šľahačku.

  • 2. krok

    Z bielkov si vymiešame sneh, ktorý tiež postupne pridávame do jahodovej zmesi. Zmesou naplníme poháre alebo misky a podávame alebo zachladíme.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie