Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Polievky

Jesenná tekvicová polievka

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4-6

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

100 g Maslo Melina
2 ks Cibuľa (väčšia)
2 ks Cesnak
2 ks Hokaido tekvica (stredná veľkosť)
100 g Zázvor
1 ks Chilli (voliteľné)
250 ml Smotana na šľahanie
1 l Zeleninový vývar/Bujón/Voda
100 ml Kyslá smotana (dozdobenie)
3 pl Olivový olej
Soľ a čierne korenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Na masle si opražíme nasekanú cibuľu, do zlatista. K nej pridáme aj nastrúhaný zázvor a kto chce aj čili.Na krátku chviľku pridáme pretlačený cesnak, tak aby nezhnedol.

    K cibuli a cesnaku pridáme na kocky nakrájanú hokaido tekvicu, chvíľku opražíme a zalejeme vývarom.

  • 2. krok

    Kým sa nám varí polievka, opražíme si na olivovom oleji tekvicové jadierka kým trošku nezhnednú.

    Dáme bokom, najlepšie osušiť na servítok. Ak sa nám už tekvica uvarila, rozmixujeme obsah hrnca tyčovým mixérom do hladka.

  • 3. krok

    Pridáme smotanu na šľahanie.Dochutíme soľou a korením. Podávame s lyžicou kyslej smotany a tekvicovými jadierkami.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie