Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Kancelársky flambovaný hovädzí steak s cottage cheese šalátom

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4

Porcie

Ťažká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

100 g čerstvého masla 82% Melina
15 g petržlenovej vňate
100 g mrkvy
4 PL olivového oleja
1 PL limetkovej šťavy
250 g cottage cheese Melina
100 g hlávkového šalátu
400 g hovädzieho mäsa na steaky
soľ
čierne korenie
zelené korenie
8 cl whisky

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Zo zeleného korenia, masla, byliniek (napr. nadrobno nakrájaná petržlenová vňať), soli a čierneho korenia v miske vymiešame bylinkové maslo.

    Z hlávkového šalátu, nastrúhanej mrkvy, cottage cheesu, štavy z limetky, olivového oleja a soli si pripravíme jednoduchý ľadový šalát.

  • 2. krok

    Steaky izbovej teploty si osolíme a okoreníme z oboch strán, následne ich položíme na predohriatu panvicu. Steaky necháme na panvici 2,5 – 3,5 minúty na oboch stranách, aby sme ich pripravili na stupeň medium rare. Následne do panvice nalejeme whisky a steaky ešte flambujeme. Steaky následne vyberieme z panvice a necháme ich 5 minút odpočinúť aby pri rezaní ostali všetky chutné šťavy v mäse.

  • 3. krok

    Na panvicu pridáme kus masla a pripravíme si chutný výpek.

    Steaky potrieme bylinkovým maslom, nakrájame a servírujeme s ľadovým šalátom a výpekom.

    Dobrú chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie