Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Kurací perkelt na smotane s haluškami a tvarohom

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

100 min

Príprava

6-8

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Postup prípravy

  • 1. krok

    Celé kurča si rozdelíme na viac častí, podľa počtu osôb, veľkosti kurčaťa a podobne. Časti kurčaťa si dokoreníme a opražíme v hrnci dozlata. Opečené mäso vyberieme z hrnca. V hrnci si následne opražíme dozlata cibuľu a pridáme mletú papriku, s ktorou si cibuľu ešte chvíľu popražíme. Cibuľu s paprikou zalejeme vodou a do hrnca pridáme opečené časti kurčaťa, bobkový list a nové korenie. Hrniec prikryjeme a perkelt necháme variť 30 – 45 minút.

  • 2. krok

    Kým sa mäso uvarí úplne dojemna pripravíme si halušky. Cesto si pripravíme v mise z vajíčok, vody a postupne za stáleho miešania dosypávame múku. Cesto osolíme a pomocou haluškára si pripravíme halušky. Uvarené halušky scedíme a zmiešame s tvarohom a petržlenovou vňaťou.

  • Keď je už mäso v perkelte uvarené, pridáme smotanu a omáčku povaríme približne 5 minút. Omáčku nakoniec dochutíme soľou a korením.

    Dobrú chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie